Tudi letos bomo v Domžalah v novo leto vstopili dvakrat

V Domžalah je silvestrovanje, ki se je pred leti iz Športnega parka preselilo v center, na prireditveni tržni prostor, postalo že tradicija. Silvestrovanje za najmlajše pa vsako leto pripravijo v Češminovem parku. 

Ker so otroci vedno radi korak pred odraslimi, bodo tudi letos v novo leto vstopili že pol dneva pred “ta velikimi”. Otroško silvestrovanje se bo v Češminovem parku pričelo bo 10.30 uri, kjer se bodo otroci lahko zabavali ob programu, ki letos pripravlja gledališke Kukuc. Nato pa bodo skupaj priklicali Dedka Mraza, ki bo med otroke prišel na prav poseben, čaroben način. Skupaj bodo peli in rajali in poslušali zanimive zgodbe z dedkove poti. Dobri, stari mož je obljubil, da si bo prav za vsakega od otrok vzel čas in z njim pokramljal.

Točno ob 12. uri bodo odprli otroški šampanjec, si voščili “Srečno novo leto” in si obljubili, da se prihodnje leto spet vidijo.

Tisto pravo silvestrovanje za “ta velike” pa bo od 22. ure dalje potekalo v velikem prireditvenem šotoru pri domžalskem tržnem prostoru. Letos bomo v Domžalah v novo leto vstopili ob zvokih ansambla Veseli Begunjčani.

Leto 2007 je rojstno leto narodno-zabavnega ansambla Veseli Begunjčani. Vsi člani ansambla so igrali pri različnih narodno-zabavnih ansamblih in imajo za seboj dolgoletne izkušnje na glasbenih odrih tako doma kot v tujini. Dom članov ansambla so Begunje na Gorenjskem z bližnjo okolico. Težko bi rekli, da kdo ne pozna Begunj, tega prelepega kraja pod Begunjščico, iz katerega izhaja tudi legendarni narodno-zabavni ansambel bratov Vilka in Slavka Avsenika, začetnika tovrstne glasbe. Ime ansambla smo, iz spoštovanja do ansambla bratov Avsenik in narodno-zabavne glasbe, povzeli po njihovi veseli »viži«, napisani v daljnem letu 1954, z naslovom Veseli Begunjčani.

Člani ansambla Veseli Begunjčani prisegajo na pristno narodno-zabavno »kvintetovsko« glasbo, to je glasbo ansambla Avsenik, niso pa pozabili na ljubitelje drugih zvrsti glasbe, kot so večno zelene melodije »evergreeni« in aktualna zabavna glasba.

V Službi za Turizem Občine Domžale vse občanke in občane vabijo, da  se jim na zadnji dan v letu ob 22. uri pridružite v ogrevanem šotoru na tržnem prostoru v Domžalah: »Ob pestri gostinski ponudbi in dobri glasbi bomo zaplesali in se poveselili ter zadnje minute leta odštevali skupaj z županom. Po zdravici in izrečenih lepih željah bo nebo razsvetlil veličasten ognjemet.«

Čarobno naj bo!

Miha Ulčar; Foto: Občina Domžale

Komentarji uporabnikov
Tagi