Tudi Domžale imajo svojega ribiča

Tako nekako bi lahko rekli, saj smo ga že dobesedno posvojili in vzeli za svojega. Govorimo o Edu, ki prihaja iz gostilne Ribič iz Izole, kateri že tri leta zapored poskrbi, da vsak konec tedna na domžalski tržnici zadiši tudi po morskih dobrotah.

Na domžalski tržnici konec tedna ne boste dobili samo običajne stvari kot so sadje, zelenjava, mesnine, siri … Vsak petek in soboto med 9. in 15. uro lahko užijete košček morja, saj si pri Ribiču na domžalski tržnici lahko privoščite pestro ponudbo morskih specialitet, kot so sardelice, girice, bakala, kalamari, hobotnica, ribja solata, ribji brodet … Seveda ne smemo pozabiti tudi na posamezne specialitete za katere poskrbi Edo s svojo ekipo. Ob našem obisku je bila na jedilnem listu pijana hobotnica. Hmmm. Res je bila pijana. Kar je logično, saj je bila skuhana v kvalitetnem rdečem vinu…

Po besedah Eda si njegovi gostje najraje privoščijo ocvrte sardelice brez kosti. Seveda pa ima na voljo vedno dovolj različne morske ponudbe, ki večinoma prihaja iz Jadranskega morja. Edo pa vedno poskrbi tudi za kakšno posebno specialiteto, ki si jo ob obisku lahko privoščijo gostje.

Gostilna Ribič, ki ob petkih in sobotah gostuje na domžalski tržnici, je postala že pravi morski zaščitni znak Domžal, saj se tja vedno znova in znova vračajo zadovoljne stranke, ki si rade privoščijo morske dobrote pripravljene iz prve roke pravih ribičev. Seveda boste ob svojem obisku vedno naleteli na dobro besedo Eda in njegovih sodelavcev, svojo žejo pa boste lahko ob morskih dobrotah poplaknili s pristno primorsko kapljico.

Gostilna Ribič nudi morske dobrote na domžalski tržnici vsak petek in soboto, med deveto in petnajsto uro in sicer od 1. marca, do začetka decembra. Vsi, ki so že kdaj bili pri Ribiču na domžalski tržnici, se tja vedno znova radi vračajo, saj vedo, da so tam doma prave morske dobrote. Če vas pa kdaj pot zapelje v Izolo, potem ste vabljeni da obiščete gostilno Ribič, kjer vas čaka Edo s svojo ekipo, s katero bo poskrbel, da boste od njih odšli zelo zadovoljni.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar
Tagi