Tradicionalno srečanje veteranov Gasilske zveze Domžale

Gasilska zveza Domžale in PGD Žeje – Sveta Trojica vsako leto v sklopu prireditev ob Mesecu požarne varnosti, priredita sprejem in srečanje za gasilske veterane. Letošnje srečanje, že 17. po vrsti je potekalo v petek, 8. novembra 2013, v dvorani gasilskega doma PGD Žeje – Sveta Trojica.

V Gasilski zvezi Domžale skrbijo, da imajo gasilski veterani svoje mesto v organizaciji, saj so v preteklosti s svojim neumornim in nesebičnim prostovoljnim delom ustvarjali gasilsko organizacijo ter jo predali mlajšim rodovom kot naše bogastvo in posebnost naše družbe. Že tradicionalno vsako leto organizirajo srečanje za gasilske veterane, ki je hkrati tudi priložnost za druženje in obujanje spominov. Udeležijo pa se ga veterani iz vseh prostovoljnih društev Gasilske zveze Domžale.

Na srečanju je najprej vse navzoče pozdravil predsednik Komisije za veterane pri GZ Domžale, Franc Pirnat, nato je poročilo o delu veteranov v preteklem letu podal častni predsednik GZ Domžale, Marjan Slatnar. Navzoče so pozdravili tudi župan Občine Domžale, Toni Dragar, predsednik Komisije za veterane pri GZ Moravče, Janez Vidic in podpredsednik GZ Domžale, Tone Pavlič.

Med uradnim delom srečanja je bilo izvedeno tudi družabno tekmovanje v navezavi ročnika, spajanje cevi na trojak in metanje torbice v cilj. Najboljšim trem ekipam v moški in ženski konkurenci so podelili medalje. Na oder so povabili tudi najstarejše tri prisotne gasilke in gasilce ter jim tudi podelili medalje. Najstarejša gasilka je štela 83 let, najstarejši gasilec pa 88 let. Uradni del je vseboval tudi kulturni program v katerem so sodelovali Alja Ban in Petra Keržan z recitacijo in Luka Razpotnik na harmoniki.

Sledilo je še druženje ob pogostitvi, za katero so več kot odlično poskrbeli gasilci PGD Žeje-Sveta Trojica, ki so se tudi tokrat izkazali, kot izredno dobri gostitelji. Za glasbo pa so poskrbela skrivnostna dekleta, ki slišijo na ime Skrivnost.

Rezultati družabnega tekmovanja:

Veteranke:
1. PGD Jarše – Rodica
2. PGD Rova
3. PGD Jarše – Rodica (mešana)

Veterani:
1. PGD Stob – Depala vas
2. PGD Rova
3. PGD Jarše – Rodica
4. PGD Homec
5. PGD Dob
6. PGD Radomlje
7. PGD Pšata – Dragomelj
8. PGD Žeje – Sveta Trojica

Več foto utrinkov s srečanja pa lahko najdete TUKAJ.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar
Komentarji uporabnikov