Tradicionalni Ribiški piknik v Groblje privabil lepo število obiskovalcev

Turistično društvo Jarše-Rodica je danes pred Kulturnim domom Groblje organizirala tradicionalni Ribiški piknik, na katerem so poskrbeli, da so se družine in posamezniki lahko prepustili gurmanskim užitkom. Poleg slastnih ribiških dobrot, kot so postrvi, sardelice, lignji in okusne solatne priloge, je bila v meniju tudi pleskavica, za posladek pa so poskrbeli z ocvrto banano. Seveda tudi tokrat ni šlo brez spremljajočega programa, kot se spodobi za tradicionalno ribiško druženje pod znamenitimi lipami.

Ob našem obisku so imele članice in člani Turističnega društva Jarše-Rodica polne roke dela s pripravo in strežbo okusnih jedi ter spremljajočega programa, med katerim ni manjkal bogat srečelov. Obiskovalcev, od družin, do posameznikov vseh generacij, je bilo tudi tokrat polno, vsi pa so bili tam z namenom, da si privoščijo postrvi, sardelice, lignje ali kakšno drugo dobroto ter se seveda družijo pod znamenitimi lipami.

Kot je dejal za naš portal Stane Cotman, predsednik Turističnega društva Jarše-Rodica, jim je vreme kar dobro služilo, so imeli pa za vsak slučaj postavljen tudi šotor. Tudi letos so na Ribiškem pikniku poskrbeli za odlično kosilo po zmernih cenah. Obiskovalci so imeli po besedah Staneta Cotmana na izbiro postrvi, sardelice in kalamare s prilogami, kot so tržaška omaka, krompirjeva in ameriška solata. Za vse tiste, ki jim ni toliko za ribje dobrote, pa so imeli na voljo pleskavice. To pa še ni bilo vse. Poleg odlične hrane, so imeli obiskovalci na voljo tudi bogat srečelov. Za glasbeno popestritev pa so poskrbeli Jarški fantje. Tako ni manjkala lepa dalmatinska in slovenska glasba, ki je še dodatno poskrbela, da je šla okusna hrana še bolj v tek.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar

Komentarji uporabnikov
Tagi