Tradicionalni prednovoletni pohod Turistično rekreativnega društva Turnše – Češenik

Vsako leto v mesecu decembru Turistično rekreativno društvo Turnše – Češenik priredi pohod, ki pohodnike izpred društvene brunarice v Turnšah popelje do Kmečkega turizma Pr`Soud v Zagorici pri Rovah. Omenjeni vsakoletni pohod je eden najstarejših pohodov, ki potekajo v okviru društva, za organizacijo le-tega pa gre zahvala Mileni in Maksu Jeranu.

Tudi tokrat nas je pot iz Turnš do Rov popeljala po gozdovih in nato preko Žičkega vrha, kjer je bil tudi čas, da smo zajeli sapo in strnili vrste za nadaljnjo pot do Souda v Zagorici. Tam nas je s svojimi kmečkimi dobrotami pričakala vedno nasmejana Ana Globočnik. Prav tako so nas tam že pričakali še nekateri člani društva, ki se pohoda niso udeležili, so se pa k Soudu odpravili z avtomobilom, saj se radi udeležijo odlične pojedine, ki je sestavljena iz žgancev, rebrc, krvavic in pečenic ter seveda dobre kapljice.

Obilno kosilo nas nato kar samo primora, da se malo po drugi uri odpravimo nazaj do izhodišča pohoda v Turnše. Mislim, da ni potrebno poudarjati, da je bilo prešerne volje v izobilju in da je bil to dan, ki se ga bomo z veseljem spominjali. »Kdor ni šou, mu je lahko žou.«

Avtor: Vinko Bizjak

Komentarji uporabnikov
Tagi