Tradicionalni 20. Uršin živ – žav

To leto je za naš vrtec prav posebno leto, saj praznujemo 20 let samostojnega delovanja kot Vrtec Urša. Tradicionalna prireditev našega vrtca, Uršin živ – žav, se je v sredo, 17. oktobra 2018, odvijala že dvajsetič. Idejna zasnova prireditve je skozi vsa leta ostala nespremenjena, smo se pa vsi zaposleni tekom vseh teh let trudili, da smo za obiskovalce pripravili na letni ravni že tradicionalne dejavnosti, katere smo popestrili z novimi, zanimivimi dejavnostmi.

Tudi to leto smo za obiskovalce pripravili paleto zanimivih dejavnosti in različnih izdelkov, s katerimi so se lahko posladkali ali obogatili svojo zbirko različnih igrač, knjig, dvd-jev in oblačil. Otroci so svoje znanje o prometu lahko preizkusili na prometnem poligonu, svoja občutenja so razvijali na čutni poti, za gibalno dejavnost so poskrbeli vaditelji iz Športnega društva Sonček, ki so postavili poligon, za plesno aktivnost otrok, je poskrbela Plesna šola Miki, Zavod 123 je otrokom predstavil dejavnost v okviru Robotike, kjer so razvijali svoje miselne sposobnosti, staršem pa je bilo s strani izvajalcev predstavljeno tudi Banjanje za malčke in dojenčke.

Po igralnicah enote so potekale različne delavnice, v okviru katerih so starši in otroci s pomočjo strokovnih delavcev izdelovali različne umetnije. Nastali so pajki iz kostanja, ogrlice iz koruze, ježki iz lesa in žebljičkov, peščene slike, junaki iz Pike Nogavičke. V eni od igralnic je potekala poslikava obraza, iz katere so otroci prihajali spremenjeni v različne pravljične junake. V enem izmed atrijev je potekala slikarska delavnica, kjer so otroci slikali našo maskoto Uršo, otroke pa so razveseljevale tudi različne umetnije iz balonov. Obiskovalci so se lahko posladkali z jabolčno pito, jabolčnim zavitkom, palačinkami, ki so jih pripravili kuharji našega vrtca in z dišečim kostanjem. Zbirko knjig, dvd-jev, igrač in oblačil, so si lahko otroci povečali na stojnici, ki je ponujala omenjene izdelke. Na prireditvi pa je bila tudi naša maskota Urša, ki je vse obiskovalce razveseljevala in celotno spremljala  s svojo dobro voljo.

Za pestro ponudbo promocijskih izdelkov naj se zahvalim našim donatorjem Kele&Kele d.o.o., Nektar Natura D.O.O., Pekarna Pečjak d.o.o., Zdrav obrok B-forma d.o.o., Impuls Domžale d.o.o., Kmetija Žgajnar bio dobrote d.o.o., Kmetija Pr’ Anžk, Žito D.O.O., Pitus D.O.O., M.M. Kaučič d.o.o., Pekarstvo Erika Blatnik Macuh s.p., GP Trojane d.o.o., Ljubljanske mlekarne d.o.o., Mlekarna Celeia d.o.o., Vita Aktivus d.o.o.. S svojimi donacijami so nam omogočili, da so naši kuharji pripravili pito, zavitek, palačinke, in da so se obiskovalci lahko posladkali z različnimi dobrotami na stojnici s promocijskim materialom. Seveda pa naša prireditev ne bi bila tako uspešna brez sodelovanja otrok in staršev, katerim gre posebna zahvala, za aktivno sodelovanje pri zbiranju kostanja, jabolk, igrač, knjig, dvd-jev, oblačil, ter vsem zaposlenim Vrtca Urša, ki so s svojimi idejami za različne dejavnosti in dobro voljo poskrbeli, da je tudi letošnji Uršin živ – žav resnično dobro uspel.

Nuška Rožič, pomočnica ravnateljice Vrtca Urša

Komentarji uporabnikov
Tagi