Tolkalist Enej Nik Juran na zaključnem koncertu z gosti poskrbel za pravo glasbeno poslastico

Pester program, ki so ga pripravili v Glasbeni šoli Domžale za zaključek šolskega leta, je napolnil dvorano Kulturnega doma Franca Bernika Domžale. Ob odhodu na novo glasbeno pot je zaključni koncert pripravil Enej Nik Juran, s pisanim naborom tolkal in zanimivim sodelovanjem z violinistom Galom Juvanom, pianistom Miranom Juvanom in živahno Tolkalno skupino Glasbene šole Domžale. Skratka, bila je prava glasbena poslastica.

Koncert, ki ga je povezoval Luka Štiftar nam je postregel z velikim naborom glasbe, v kateri so ob spremljavi Mirana Juvana na klavirju ter Gala Juvana na violini, zazveneli številni tolkalni glasbeni instrumenti kot so melodična tolkala ksilofon, marimba, vibrafon, koncertni veliki in mali bobni …, z namenom, da so obiskovalcem pripravili odličen glasbeni večer.

Enej Nik Juran je nastopil pod mentorstvom prof. Katarine Kukovič in korepetitorja Mirana Juvana, ki spremlja Eneja od samega glasbenega začetka. Pridružil se jima je tudi odličen mladi violinist Gal Juvan, s katerim sta z Enejem odlična prijatelja. Trojček odličnih glasbenikov je zaigral kar nekaj skladb priznanih svetovnih skladateljev, dolgi aplavzi po vsaki zaigrani skladbi, pa so dodali izvajalcem še večji zagon, da so z še večjim zanosom zaigrali ostale skladbe. Na odru so zvrstili tudi mladi tolkalci Glasbene šole Domžale, ki so skupaj z Enejem za konec zaigrali pesem Stevia Wonderja Don´t You Worry ´Bout a Thing.

Ob koncu se je odličnim glasbenikom, Enejevi učitejici prof. Katarini Kukovič ter Anastaziji Juvan, ki je mladega glasbenika uspešno pripravila na ta nastop, zahvalila Andreja Humar, ravnateljica Glasbene šole Domžale, ter vsem podarila šopke. Tudi Enej je podaril cvetje vsem, ki so ga popeljali ter ga še peljejo po uspešni glasbeni poti, ki jo je v Domžalah sicer zaključil, nadaljeval pa jo bo na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani, kjer je uspešno opravil sprejemne izpite. Čestitke.

Enej Nik Juran je učenec 7. razreda tolkal GŠ Domžale ter končuje 9. razred POŠ Ihan. Svojo glasbeno pot je začel pri osmih letih pri prof. Alijzu Pirnatu in pri prof. Lovru Ašiču. Zadnjih pet let je njegova učiteljica prof. Katarina Kukovič. Enej je dobitnik številnih nagrad na državnih in mednarodnih tekmovanjih. Letošnje leto je bilo zanj še posebej uspešno, saj je na mednarodnem tekmovanju Svirël  v Vipolžah osvojil zlato priznanje in na isti dan uspešno opravil sprejemne izpite na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani, kamor se jeseni podaja novim glasbenim dogodivščinam naproti.  Poleg solističnega igranja Enej uživa v orkestrski in komorni igri. Je član Godbe Domžale, s katero se je na zadnjem novoletnem koncertu predstavil kot solist na marimbi. Je tudi član pihalnega orkestra Glasbene šole  Domžale in Tolkalne skupine Glasbene šole Domžale.

Gak Juvan je 13 letni violinist, rojen v odlični glasbeni družini. Violino igra že od 6. leta. Iz leta v leto pa postaja violina njegova največja ljubezen. Danes si življenja brez violine ne predstavlja. Skozi vsa ta leta igranja si je prislužil veliko nagrad na različnih tekmovanjih. Samo v zadnjem šolskem letu je osvojil dve prvi nagradi na mednarodnih tekmovanjih ter s 100 točkami dobil tudi naziv »laureat«. Tudi na letošnjem državnem tekmovanju je osvojil prvo nagrado. A sam pravi, da je največji užitek igrati na koncertih in z dobrimi glasbenik, med njih bi lahko prišteli tudi Eneja in Gala. Zato sta se prijatelja z veseljem srečala na koncertu, ter skupaj zaigrala. Res odličen koncert!

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar

Komentarji uporabnikov
Tagi