Tekaška jesen

Ponedeljke in četrtke si rezervirajte za tek, saj bo to jesen omogočena brezplačna uporaba atletskih stez na Stadionu Domžale.

ZAKAJ RAVNO TEK?

Sam tek je poleg hoje najbližji in najlažje dostopen način gibanja, zato postaja zelo razširjena oblika rekreacije. Vzdržljivostni tek, če ni pretiran, je sredstvo za krepitev delovanja srčno-žilnega in dihalnega sistema, hkrati pa enostaven in dostopen način sprostitve.

Čeprav je tek v naravi nekaj najlepšega, pa je včasih za primerjanje in izboljšanje rezultatov potreben prostor, kjer so razdalje označene, zato smo se na Zavodu za šport in rekreacijo Domžale odločili, da rekreativnim tekačem omogočimo brezplačno uporabo atletske steze na Stadionu Domžale, in sicer vsak ponedeljek in četrtek med 17.00 in 21.00 uro. V tem času bo vhod na stadion ob reki odklenjen, po sončnem zahodu bo mogoč tek v soju reflektorjev. Ne pozabite na ogrevanje pred in ohlajanje po treningu.

POGOJI UPORABE

Za rekreativne tekače so rezervirane zunanje steze, saj na notranjih stezah potekajo treningi atletskih klubov, ki imajo prednost pri uporabi atletskih površin. Hkrati opozarjamo, da je hoja po nogometni zelenici strogo prepovedana, saj se le-ta hitro poškoduje. Brezplačna uporaba je mogoča le za rekreativne tekače. Za organizirane plačljive vadbene skupine je uporaba atletske steze še vedno plačljiva in znaša 2 EUR na uro za posamično atletsko stezo. Rekreativni tek na stadionu odpade ob nogometnih in atletskih tekmovanjih. Če bo zanimanje za uporabo steze veliko, bomo možnost brezplačne uporabe podaljšali tudi v zimske mesece.

Zavod za šport in rekreacijo Domžale

Komentarji uporabnikov
Tagi