Tekači pozor! Prihaja 3. mali maraton – Domžale tečejo 2015

V Domžale po dveh letih ponovno prihaja tekaški praznik. V nedeljo, 26. aprila 2015, bo potekal 3. mali maraton – Domžale tečejo 2015, v okviru katerega se bosta odvili dve tekaški preizkušnji in sicer polmaraton (21 km) in tek Domžale tečejo (11 km).

Če se boste v teh dneh sprehodili po rekreacijski osi ob reki Kamniški Bistrici boste srečali številne tekače, ki vas bodo seveda prehiteli in odbrzeli naprej. To vam bo pa zagotovo dalo slutiti, da slej ko prej nekaj bo. In seveda bo. V nedeljo, 26. aprila 2015, bo potekal 3. mali maraton – Domžale tečejo 2015. Na domžalskem tekaškem prazniku se bodo tekači lahko preizkusili na dveh tekaških preizkušnjah: na 21 km in 11 km. Start in cilj bosta na stadionu v Domžalah. Start bo ob 9.30 uri. Trasi teka pa bosta potekali po nekaterih ulicah Domžal in drugih krajev. Večji del teka pa bo potekal po rekreacijski osi ob reki Kamniški Bistrici. Poleg teka, bodo organizatorji na samem stadionu poskrbeli za številne aktivnosti za otroke. Skratka, dolgčas ne bo.

Tekaški dogodek organizira Zavod za šport in rekreacijo Domžale v sodelovanju z Občino Domžale. Izvajalca tekaške prireditve bosta Atletsko društvo AS Domžale in Timing Ljubljana, ki bosta poskrbela za tehnično izvedbo teka. Ker bo trasa teka potekala tudi po ulicah Domžal in drugih krajev bodo za varnost poskrbeli številni gasilci iz več društev GZ Domžale in policisti. Vključena pa bodo tudi številna športna društva, saj organizacija takšne prireditve ni majhen zalogaj.

Organizatorji bodo seveda poskrbeli tudi za nagrade. Absolutno najboljši trije tekači in tekačice na 21 km prejmejo denarno nagrado (250 EUR za 1. mesto, 150 EUR za 2. mesto, 100 EUR za 3. mesto), praktične nagrade in pokal. Prvi trije tekači in tekačice na 21 km v posameznih kategorijah prejmejo medalje. Prvi trije tekači in tekačice na 11 km prejmejo pokal.

Vse informacije o domžalskem tekaškem prazniku dobite na spletni strani www.maraton-domzale.si

Prijave so možne izključno na spletni strani www.timingljubljana.si, tako da izpolnite spletni prijavni obrazec.

Razpisni obrazec najdete TUKAJ.

Traso 21 km si lahko ogledate TUKAJ.

Traso 11 km si lahko ogledate TUKAJ.

Kako je bilo na zadnjem tekaškem prazniku pred dvema letoma, si lahko ogledate TUKAJ.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Zavod za šport in rekreacijo Domžale
Komentarji uporabnikov