Ta veseli dan kulture

V Prešernovem letu 2000 je Ministrstvo za kulturo dalo pobudo za dan odprtih vrat slovenskih kulturnih ustanov. Z leti se je preoblikovala v Ta veseli dan kulture in prerasla v množičen kulturni dogodek ob Prešernovem rojstnem dnevu. Tudi letos številne kulturne ustanove in zavodi odpiramo svojo vrata in pripravljamo brezplačne dogodke.

V Knjižnici Domžale smo tokrat pripravili izbor RUMENIH KNJIG.  Pravijo, naj ne sodimo knjig po njeni platnici, čeprav naredi prvi vtis na bralca. Rumena barva je barva sonca in izraz bleska in živahnosti. Danes si torej izposodite knjigo v rumenem.

Ob 11.00 v sodelovanju z učenci OŠ Dragomelj poteka pogovor s pisateljico Mašo Ogrizek. S pisateljico in kritičarko se bo pogovarjala Nives Podmiljšak. Pogovor smo v Knjižnici Domžale pripravili v sodelovanju z MIŠ založbo. Vabljeni!

Ob 19.00 vas vabimo v Krajevno knjižnico Daneta Zajca Moravče, kjer bo potopisno predavanje IN SMO ŠLE: mame in hčere na Caminu. Jakobovo pot bosta z nami podoživeli Mojca Grešak in Eva Remškar.

V Krajevni knjižnici Janeza Trdine v Mengšu pa bo danes popoldne še posebej praznično: praznujemo namreč 10. obletnico selitve knjižnice na novo lokacijo. Vabljeni k praznovanju, sladkanju ter pisanju želja in misli o knjižnici.

Prav na Ta veseli dan kulture pa bo Občini Domžale v Velikih Laščah podeljen certifikat Branju prijazna občina, ki ga podeljujeta Združenje splošnih knjižnic in Skupnost občin Slovenije. Občina aktivno prispeva k izboljšanju bralne pismenosti, spodbujanju branja in razvoju bralne kulture v lokalni skupnosti. Finančno in vsebinsko podpira knjižnično dejavnost, sofinancira nakup gradiva, skupaj s knjižnico izvaja projekt Knjigobežnice in sofinancira Mladinski literarni festival Bralnice pod slamnikom.

Praznujte Ta veseli dan kulture tudi s Knjižnico Domžale!

Knjižnica Domžale

Komentarji uporabnikov
Tagi