Študa na tradicionalnem gasilskem tekmovanju gostila gasilske veterane

Študa vsako leto v mesecu septembru tradicionalno gosti tekmovanje starejših gasilk in gasilcev za pokal Krajevne skupnosti Simona Jenka, ki se ga poleg domačih ekip iz Gasilske zveze Domžale, rade udeležijo tudi tekmovalne ekipe iz bližnje in daljne okolice. Letos se je tekmovanja udeležilo dvanajst ekip starejših gasilcev in osem ekip starejših gasilk.

Gasilsko tekmovanje starejših gasilk in gasilcev za pokal Krajevne skupnosti Simona Jenka že vrsto let tradicionalno v sodelovanju z Gasilsko zvezo Domžale gosti Študa in seveda njihovi domači gasilci, ki se vedno potrudijo, da je tekmovanje izpeljano na visokem nivoju.

Tekmovanja se je letos udeležilo dvanajst moških in osem ženskih ekip. V vsaki ekipi pa je tekmovalo sedem tekmovalcev oziroma tekmovalk. Tako kot je že običaj, so se ekipe pomerile v vaji s hidrantom in v vaji raznoterosti. Po pravilih je morala biti starost vsake tekmovalke v ženski ekipi najmanj 48 let, starost vsakega tekmovalca v moški ekipi pa najmanj 58 let. Tekmovanje zahteva od sodelujočih tudi predhodne priprave, saj se na tekmovanju meri hitrost in seveda brezhibnost vaje, ki jo izvajajo. Vse skupaj pa budno spremljajo sodniki. Tekmovanje so letos vodili: Aleksander Kovačič, vodja tekmovanja, Branko Sojer, predsednik tekmovalnega odbora in Boštjan Narobe, predsednik komisije B.

Po končanem tekmovanju je predsednica Gasilske zveze Domžale Marjeta Kristan podelila pokale najboljšim ekipam, nato pa je sledilo še druženje ob pogostitvi, za kar so poskrbeli gasilci PGD Študa. Takšno tekmovanje je namreč tudi lepa priložnost za druženje gasilskih veteranov iz vseh vetrov in seveda za obujanje spominov.

Rezultati tekmovanja za pokal KS Simona Jenka

Starejši gasilci:

  1. PGD Ponova vas, 2. PGD Študa, 3. PGD Mošnje, 4. PGD Golo, 5. PGD Polje, 6. PGD Jarše-Rodica, 7. PGD Dob, 8. PGD Smlednik, 9. PGD Ihan, 10. PGD Pšata – Dragomelj, 11. PGD Homec, 12. PGD Domžale – mesto.

Starejše gasilke:

  1. PGD Polje, 2. PGD Kapla – Pondor, 3. PGD Borovnica, 4. PGD Jarše – Rodica 2, 5. PGD Ponova vas, 6. PGD Rova, 7. PGD Golo, 8. PGD Jarše Rodica 1.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar; Video: Miro Pivar

Komentarji uporabnikov
Tagi