Študa na tradicionalnem gasilskem tekmovanju gostila gasilke veteranke in veterane

Že kar nekaj letna tradicija je ob lepem sončnem, za ta letni čas zelo toplem vremenu v soboto, 10. septembra 2016, privabila lepo število gasilskih veterank in veteranov iz gasilskih društev Gasilske zveze Domžale ter tudi širšega dela države, saj so prišli na tekmovanje celo iz Bele Krajine. Gasilci PGD Študa so organizirali že 13. tradicionalno tekmovanje starejših gasilk in gasilcev za pokal KS Simona Jenka. Tekmovanje pa je štelo tudi kot občinsko tekmovanje GZ Domžale v obeh kategorijah.

Letošnjega tekmovanja se je udeležilo devet moških ekip in sedem ženskih ekip iz Gasilske zveze Domžale ter iz drugih gasilskih zvez. V vsaki ekipi pa je tekmovalo sedem tekmovalcev oziroma tekmovalk. Tako kot je že običaj, so se ekipe pomerile v vaji s hidrantom in v vaji raznoternosti. Po pravilih je morala biti starost vsake tekmovalke v ženski ekipi najmanj 48 let, starost vsakega tekmovalca v moški ekipi pa najmanj 58 let. Tekmovanje zahteva od sodelujočih tudi predhodne priprave, saj se na tekmovanju meri hitrost in seveda brezhibnost vaje, ki jo izvajajo. Je pa takšno tekmovanje tudi priložnost za druženje in obujanje spominov. In tako je bilo tudi letos.

V ženski konkurenci je prvo mesto osvojila ekipa iz Polja, v moški konkurenci pa je bila najboljša domača ekipa starejših gasilcev iz Štude. Tekmovanje je štelo tudi kot občinsko tekmovanje GZ Domžale v obeh kategorijah.

Najboljšim ekipam sta predsednik GZ Domžale Stane Kovač in predsednica KS Simona Jenko Vera Banko podelila pokale, nato pa je sledilo druženje ob pogostitvi, za kar so poskrbeli gasilci PGD Študa.

Več foto utrinko s tekmovanja si lahko ogledate TUKAJ.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar
Komentarji uporabnikov