Ste že kdaj tekli z namenom, da bi pomagali?

Ste že kdaj tekli z namenom, da bi pomagali? S tekom lahko veliko naredimo zase in za svoje zdravje, če pa obenem lahko pomagamo še drugim, je zadovoljstvo večkratno. Zadovoljno bo vaše telo, zadovoljni boste vi, ker ste nekaj naredili zase in za druge in zadovoljeni bodo tisti, ki ste jim pomagali.

Kmalu bo idealna prilika, da z udeležbo na teku lahko pomagate tudi drugim. V nedeljo 19. maja 2013, bo namreč v Arboretumu Volčji Potok potekal dobrodelni tek v organizaciji Lions in Leo Klubov Domžale in Kamnik.

Ker gre za velik organizacijski zalogaj so člani Lions in Leo Klubo iz Domžale in Kamnika združili moči in se skupaj lotili dobrodelnega projekta »Tečem, da pomagam«, s katerim želijo poudariti, da je tudi rekreacija lahko priložnost, da pomagamo tistim, ki pomoč potrebujejo.

Člane organizacijskega odbora dobrodelnega teka, smo včeraj obiskali na njihovem sestanku, kjer so nas seznanili z vsemi aktivnostmi, ki potekajo v zvezi z dobrodelno prireditvijo. Med drugim so nam povedali, da so udeležbo na prireditvi napovedali župani občin Domžal, Kamnika, Komende, Mengša in Trzina. Prav tako se bo prireditve udeležilo nekaj znanih in vrhunskih športnikov. Svojo prisotnost pa je že potrdil biatlonec Jakov Fak.

Tek bo potekal na 3 in 5 kilometrov, v kategorijah ženske, moški in otroci. Organizatorji pravijo, da bo možna tudi nordijska hoja. Štartnina, ki bo dobrodelni prispevek, bo za odrasle 7 € in za otroke 1 €. Zbrana sredstva bodo v celoti namenjena socialno ogroženim, gibalno oviranim slepim in slabovidnim otrokom in mladini.

Po zaključku dobrodelnega teka bo organiziran tek oz. hoja z zavezanimi očmi s spremljevalcem z namenom boljšega razumevanja ovir, s katerimi se vsakodnevno srečujejo slepi in slabovidni. Na cilju bo poskrbljeno za dobro počutje in druženje. Vsi udeleženci teka oz. hoje bodo prejeli bon za prost vstop v Arboretumu.

Vabljeni, da se v nedeljo 19. maja 2013, ob 10. uri udeležite dobrodelnega teka oziroma hoje in tako prispevate k razumevanju in pomoči tistim, ki pomoč potrebujejo.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar, Lions Klub Domžale, Kamnik
Komentarji uporabnikov