Srečanja pod Slamniki: Mitja Fajdiga o slovenstvu in staroselstvu

Gost februarskega Srečanja pod slamniki je bil tokrat Mitja Fajdiga, ekonomist, prevajalec in urednik spletnice Megalitska Slovenija. Pogovor je imel rdečo nit v slovenstvu in staroselstvu, megalitskih ostalinah in tradicionalni medicini. Mitja Fajdiga slovenstvo raziskuje, ker uradno zgodovinopisje potvarja zgodovino in zanika naše staroselstvo. Megalitske ostaline raziskuje, ker vsebujejo prezrto znanje prednamcev in omogočajo krepitev zdravja z močjo narave. Zdravstvena vprašanja pa proučuje zaradi lastne izkušnje z zdravjem, ko mu medicina ni znala pomagati, saj zanemarja nekatera vprašanja o vzrokih zdravstvenih težav.

V Slamnikarskem muzeju v Domžalah so v sredo, 20. februarja 2019, na Srečanju pod slamniki gostili Mitjo Fajdigo, ekonomista, prevajalca in urednika spletnice Megalitska Slovenija. Pogovor podkrepljen s fotografijami, ki so se vrtele na projekcijskem platnu, je gost razdelil v tri sklope. Najprej so obiskovalci slišali vse o slovenstvu in staroselstvu, zatem o megalitskih ostalinah in na koncu o tradicionalni medicini. Pogovor z gostom je vodila Cveta Zalokar.

Fajdiga se veliko ukvarja  tudi s staroselci in o slovenstvu. Na to zgodbo je naletel med branjem različnih knjig.  Da zadeva o naši staroselskosti in razširjenosti vsaj po srednji Evropi ni iz trte izvita, ga je po zdravi pameti, prepričalo staroslovensko ledinsko imenoslovje, ki je še vedno ohranjeno v Alpah in tudi širše. Celotna zadeva ne zanika priseljevanja na širše območje srednje Evrope, a osvetljuje prezrto staroselstvo, ki pa je bistveno za razumevanje naših resničnih prakorenin. »Naj še povem, da me je ves čas, odkar vem za domnevo o našem venetskem izvoru, mučilo vprašanje, od kod vendar naše poimenovanje – Slovenci, če so se naši prapredniki imenovali Ven(et)i, grško Enetoi, Wendi, Vindišarji ipd., in kaj pomeni predpona slo-? Južnoafriški zgodovinar slovaškega rodu dr. Hrom­ník je to utemeljil, da so bili Slo-venji častilci dolgolasega boga,« je povedal Fajdiga.

Pogovor z Mitjo Fajdiga je vodila Cveta Zalokar.

Ker energijo megalitov zaznava predvsem občutljivo človeško telo, se je povezal z radiestezistoma Francem Šturmom in Jožetom Guardjančičem in skupaj so na Facebooku vzpostavili stran Megalitska Slovenija, zdaj pa obstaja tudi spletna stran megalitskaslovenija.si. Mitja meni, da gre za pomembno snovno-duhovno dediščino staroselskih prednikov, ki vsebuje izjemno znanje in čaka na prave, bolj pronicljive raziskovalce. Sami za zdaj javnosti brez prikrivanja posredujejo svoja spoznanja. »Megalitskih ostalin je po Sloveniji precej, a se jim naši zgodovinarji in arheologi ne posvečajo. Ni jasno, kdo je postavljal megalite, še manj, zakaj. Energijsko obravnavanje megalitskih ostalin jim je tuje. Jaz sem zadevo spoznaval tudi iz knjig Marka Pogačnika in zaradi poznavanja daljnovzhodne energijske medicine gledam na stvari drugače!« je obrazložil gost večera.

Mitja Fajdiga je na Srečanju z ustvarjalci spregovoril o slovenstvu in staroselstvu, megalitskih ostalinah in tradicionalni medicini.

Ob koncu je pogovor nanesel še na tradicionalno medicino. Bakterije se skupaj z drugimi bakterijami pri zdravem človeku nahajajo v črevesju. Če se prekomerno razmnožijo, postanejo škodljive, saj telesu kradejo hrano; če pa prodrejo v kri in se razbohotijo po vsem telesu, pospešeno uničujejo odpornost telesa. Posledično povzroča zakisanost telesa, nezdrave prehrambne navade in izčrpava telo, zato se prej ali slej pojavijo različni bolezenski znaki, najprej prebavne težave, sčasoma pa tudi resna telesna ali duševna obolenja. Kaj mu omogoča raziskovati zdravstvena vprašanja. Lastne zdravstvene preizkušnje in znanje starodavne in zahodne medicine. Zahodna medicina je bolj osnovna bolezni, obravnava specialistično in predvsem odpravlja bolezenske znake. Starodavna medicina je bolj energijska, bolezni obravnava celostno in predvsem odpravlja energijsko neravnovesje. Fajdiga pa uporablja znanje obeh medicin, saj to znanje omogoča celostno, osnovno energijsko obravnavo telesa, spodbuja samozdravljenje in ohranjanje zdravja.

Zanimiv pogovor z Mitjo Fajdigo si lahko ogledate v zgornjem videu.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar

Komentarji uporabnikov
Tagi