Spremenjeno praznovanje nove maše v župniji Jarše

Zaradi hitrega širjenja virusa Covid-19 ter zaradi spremenjenih ukrepov za zajezitev le tega, smo se v župniji Jarše odločili, da spremenimo tudi potek praznovanja nove maše.

Program v soboto zvečer, 11. julija 2020, ostane nespremenjen, torej ob 19. uri sprejem novomašnika pri župnijskem domu v Jaršah, čemur sledi sveta maša, ki bo v primeru lepega vremena na prostem. Prosimo vas, da se dosledno držite navodil o preprečevanju širjenja virusa, da razkužujete roke, ohranjate varnostno razdaljo, nosite maske ter upoštevate navodila tistih, ki vas bodo usmerjali.

V nedeljo, 12. julija 2020, ob 10. uri se zberemo ob grobeljski cerkvi, kjer bo Tilen Oberwalder Zupanc daroval svojo prvo sveto mašo v naši župniji. V cerkvi bo mesto za domače, duhovnike, pevce in druge liturgične sodelavce, vsi ostali pa boste spremljali prenos preko ekrana na parkirišču. Tudi tu ste naprošeni, da se dosledno držite danih navodil in predpisov.

Novomašnik Tilen Oberwalder Zupanc. (Foto: Tatjana Splichal /Družina)

Po mašo bo ofer, pri katerem ohranjajte varnostno razdaljo ter se ne rokujte z novomašnikom. Ob odhodu pa vas bodo mladi postregli s pecivom. Prosimo vas, da se tudi ob druženju po maši ne zadržujete skupaj v prevelikih skupinah, pač pa da se razkropite po prireditvenem prostoru. Skupnega kosila ne bo!

Ob 16.uri sledijo pete litanije Matere Božje ter zahvalna pobožnost v Grobeljski župnijski cerkvi. Bodite pozorni, da z vašim ravnanjem ne ogrožate zdravja drugih.

Boštjan Dolinšek, organizator nove maše

Za vse bolne in ostarele ter vse, ki se slovesnosti nove maše ne boste mogli udeležiti, bo na portalu domžalec.si možnost spremljanja prenosa nove maše v živo s pričetkom ob 9.30 uri.

 

Komentarji uporabnikov
Tagi