Spet se sanja in poje

Lansko leto je pod okriljem Kulturnega društva Mlin Radomlje in Kulturnega društva Ihan luč sveta ugledal muzikal. Ekipa, ki jo sestavljajo pretežno mladi pevci in igralci iz Domžal in njene okolice, je uspela pridobiti pravice za uprizoritev svetovno znanega muzikala »Moje pesmi, moje sanje«. Premiero je muzikal doživel lanskega septembra. Seveda je ekipa upala, da bo muzikal publiki všeč, a takega uspeha si niso upali sanjati. Razprodali so vseh 14 ponovitev, doživeli stoječe ovacije ter prejeli veliko vzpodbudnih besed in sporočil gledalcev iz vse Slovenije. Iz majhnega lokalnega projekta je nastala predstava, ki se lahko postavi ob bok številnim slovenskim profesionalnim produkcijam. Prav zaradi tega so se odločili, da muzikal septembra 2016 ponovijo.

Muzikal je nastal po resnični zgodbi in govori o postulantki Marii, ki je poslana k stotniku von Trappu za guvernanto njegovim sedmim otrokom. Predstava temelji na gledališki predlogi iz leta 1959. Glasbo zanj je napisal skladatelj Richard Rodgers, besedila pa Oscar Hammerstein II. Prevod in režija slovenske različice sta delo Nejca Lisjaka, glasbeni vodja predstave je Uršula Jašovec, koreografinja pa Maja Ropret. Muzikal bo ponovno dirigirala Neža Žgur.

Zgodbo muzikala bo predstavilo več kot 40 pevcev in igralcev, ki jih bo v živo spremljal 30 članski simfonični orkester – lansko leto so uspešno sodelovali s Simfoničnim orkestrom Domžale – Kamnik, letos pa je med drugim k projektu pristopila tudi Mengeška godba. Polege odlične glasbe in znanih napevov kot so »Do, Re, Mi«, »My Favorite Things« in »Edelweiss« boste lahko uživali v bogati scenografiji in kostumografiji ter energiji mladih umetnikov. V glavni vlogi Marie bo nastopila Petra Čebulj, ob njej pa v vidnejših vlogah še Matevž Mali kot stotnik von Trapp, Uršula Jašovec kot mati prednica in Nejc Lisjak kot Max Detweiler, pa tudi Julija Klavžar, Miha Gabršek, Aleksandra Kmetič, Anže Gregorič ter številni drugi. Že utečeni zasedbi se bo letošnje leto pridružila nova okrepitev, in sicer slovenska pevka Eva Černe, v vlogi Else Schraeder.

Predstavo si lahko ogledate 8., 15., 16. in 18. septembra ob 19.30, vstopnice pa si le pravočasno zagotovite na ww.mojekarte.si oziroma na njihovih prodajnih mestih.

Avtor: Klavdija Gregorin Štiftar
Komentarji uporabnikov