Soba 15 – hokejist Gal Koren na obisku pri najmlajših

Ko se zima konča, ko se sneg in led stopita in ko zacvetijo prve spomladanske cvetlice in se začne prebujati pomlad, se konča sezona hokeja. Takrat se končajo tudi tekme in naporni vsakdanji skupinski treningi vsakega hokejista. Začne se trdo delo posameznika in nabiranje moči za nove zmage.

Vsakdan je enak vsakdanu, pa vendarle tako poseben, pravi Gal Koren, hokejist kluba Olimpija, ki je obiskal otroke v vrtcu Urša, v skupini »želvice.« Že od malega je sanjal, da se bo dan za dnem podil za ploščkom na ledu in zatresel čim večkrat nasprotnikov gol. In te sanje se mu uresničujejo in z veseljem je delil delček svojih sanj z nami. Prepotoval je veliko držav, spoznal veliko ljudi in se soočal z močno konkurenco. A kjer je volja, tam je pot. In to je pokazal na simpatičen, otrokom prijazen način.

Njegov prihod v skupino je bil nekaj posebnega. Velik, postaven fant, v očeh marsikaterega otroka idol, vzornik. Vstopil je v igralnico z veliko črno torbo. Le kaj vse se skriva v njej smo se spraševali? Le odložil jo je na sredino igralnice in brez pripovedovanja kdo sploh je povabil otroke, da se mu pridružijo pri raziskovanju. Nanj se je usula kopica otrok, ki so »brskali« po njegovi čarobni torbi in s skupnimi močmi ugotavljali prav vsak kos opreme posebej. Velikanska rokavica, ščitniki za kolena in komolce, ščitniki zapestja, majica, zgornji del, velikanske hlače, kup nogavic in dodatkov, ščitov, pak in seveda čelada ter palica.

Gal si je vzel čas za vsakega otroka, z nasmeškom na obrazu, s toplino jih je nagovarjal, da so vsak kos njegove opreme preizkusili, oblekli tudi otroci.

Za konec pa nas je razveselil in se preoblekel v svoja poklicna oblačila. Pred nami ni več stal le Gal Koren, pred nami je stal poklicni hokejist. Usedel se je med otroke, naredili smo skupinsko fotografijo, otroci pa so mu v spomin na njegov obisk narisali risbe – kako je videti v njihovih očeh.

Dan je bil prežet s toplino, pričakovanjem, spontanostjo in čarobnimi trenutki. Ni vsak dan, da lahko gostimo ljudi, ki so predani svojemu delu, v njem uživajo in nosijo našo deželo Slovenijo v svet.

Gal, hvala… da si del svojih sanj delil z nami.

Avtor: Andreja Ropotar Jagodic, vzg., mag. prof. pv.
Komentarji uporabnikov