Slovesnost ob 90. letnici ustavnovitve PGD Ihan

Danes zvečer je v gasilskem domu v Ihanu potekala slavnostna seja ob 90. letnici ustanovitve društva. Gasilsko društvo Ihan je bilo uradno ustanovljeno leta 1922, gasilstvo pa je neuradno delovalo že prej.

Na slovesnosti se je zbralo veliko število gostov in članov društva, tako da je bila dvorana čisto polna ob tem slovesnem dogodku. Prireditev je povezoval znani televizijski voditelj in domačin Boris Kopitar, ki je vedno znal popestriti slovesnost s humorističnimi vložki. V programu pa so sodelovali še Moški pevski zbor Janko Kersnik iz Lukovice in ansambel Zajc. Naj ob tem tudi omenimo, da je Boris Kopitar z ansamblom Zajc, tudi skupaj zapel nekaj skladb pokojnega Nika Zajca, saj je bil sam več kot deset let član ansambla Nika Zajca.

Najprej je vse prisotne goste in člane društva pozdravil predsednik PGD Ihan Sašo Žaljec, ki je poudaril, da je ponosen na rezultate dela društva in na člane, ki nesebično pomagajo ob vsaki priložnosti. Povedal je še, da zgledno sodelujejo z društvi iz GZ Domžale in tudi okoliškimi društvi, dobre medsebojne stike pa imajo s prijateljskima društvoma PGD Srednja Bistrica v Prekmurju in PGD Padež iz Zasavja.

Predsednik gasilske regije Ljubljana III. Matjaž Markovšek, je zaželel vsem prisotnim prijetno praznovanje. Poudaril je, da je prav da praznujemo in da se spominjamo preteklih dogodkov. Prinesel je tudi pozdrave in čestitke Gasilske zveze Slovenije.

Predsednik Gasilske zveze Domžale Rajko Novak, je vse prisotne pozdravil v imenu Predsedstva GZ Domžale in v imenu delegacije, ki je se je udeležila slovesnosti. Povedal je, da se danes na tej slovesnosti spominjamo 90-let marljivega dela Ihanskih gasilcev in da lahko ugotovimo, da se je društvo razvilo v vzorno organizirano in opremljeno društvo, ki lepo sodeluje z ostalimi društvi znotraj GZ Domžale. Posebej je omenil tudi nekdanjo žensko tekmovalno enoto, ustanovljeno po II. Svetovni vojni, ki je bila vedno med prvimi v domžalski gasilski zvezi in tudi najuspešnejšimi na republiški ravni. Na koncu je še dodal, da želi društvu še veliko uspehov na vseh področjih dela in da je prepričan, da se bo intenzivno delo z mladimi obrestovalo in da bo Ihan dosegel odlične rezultate tudi v prihodnje, tako na organizacijske, kot na operativnem področju.

Sledilo je podelitev priznanj GZ Domžale in priznanj PGD Ihan, vsem zaslužnim članom in donatorjem.

Za nadaljno dobro voljo po slovestnosti, je poskrbel ansambelj Zajc.

Naj še na koncu omenimo, da so se tudi zaključila dela na gasilskem domu, saj so pridobili novo fasado z izolacijo.

V petek 19. 10. 2012, velika gasilsko reševalna vaja

Jutri v petek 19. 10. 2012 ob 17. uri, pa bo v Selu na objektu Maplast in Tesarstvo Kregar potekala velika gasilsko-reševalna vaja na kateri bodo preizkusili delovanje celotne Gasilske Zveze Domžale ter sosednje enote PGD Dol pri Ljubljani. Na vaji pričakujejo okoli 150 gasilcev. Obiskovalci ste vljudno vabljeni na ogled vaje. Ogled vaje je možen samo iz zunanjih območij celotnih objektov, torej za ograjo z namenom zagotoviti varnost gledalcev ter tudi sodelujočih na vaji. Hvala za razumevanje.

Avtor: Miha Ulčar
Komentarji uporabnikov