Skavti županu predali Luč miru iz Betlehema

Domžalski in homški skavti so v sredo, 19. decembra 2018, na Občino Domžale prinesli Luč miru iz Betlehema in jo predali županu Toniju Dragarju. Luč miru iz Betlehema je mednarodna dobrodelna akcija, ki je razširjena po celotni Evropi, v Slovenijo pa jo skavti prinašajo že 27 let.

Letošnja poslanica luči miru se glasi, Delimo plamen – zanetimo mir. Tako geslo kot poslanica nas nagovarjata naj mir, ki nas spremlja skozi advent in božične praznike, tako kot plamen delimo z drugimi – našimi najbližjimi, predvsem pa z vsemi tistimi, ki so morda za praznike osamljeni in nesrečni.

Skavti vsako leto do božiča delijo plamen v upanju, da bo na tak način prišel v čim več slovenskih domov. Luč miru so prinesli tudi na Občino Domžale, županu Toniju Dragarju pa sta jo izročila Simon Kastelic, stegovodja skavtskega Stega Žmohtne Žabe Domžale in Matej Lovšin, stegovodja skavtskega Stega Homški Sončki.

Poslanica letošnje Luči miru iz Betlehema

Plamen je v mojih rokah. Gori in me greje. Prepričala me je njegova toplota in privabila njegova svetloba. Zdaj imam priložnost, da ga širim naprej –  poiščem bližnjega, začutim njegovo stisko, se darujem zanj in mu pomagam.
 Toda kako?

Ko sprejmem mir v svoje srce, sem podoben sveči, ki je sprejela plamen. Da ohrani plamen, mora sveča goreti. Prav tako moram jaz, da ohranim mir, darovati samega sebe. Vendar sveča z gorenjem izginja, človek pa nikoli ne izgine, če gori iz ljubezni.
Vem, da nas je več, ki gorimo. Skupaj lahko ustvarimo mogočen ogenj, ki ga ne bo pogasil noben nemir.

Delimo plamen – zanetimo mir

Miha Ulčar; Foto: Občina Domžale

Komentarji uporabnikov
Tagi