Silvestrovo s poklicnimi gasilci CZR Domžale – V službi ljudstva tudi med prazniki!

Prišel je zadnji večer starega leta, od katerega se bomo počasi poslovili, obenem pa polni pričakovanj pričakali novo leto, ko bodo sledila voščila in dobre želje. Po tradiciji na ta večer vsepovsod potekajo razna silvestrovanja in silvestrske zabave, zato je možnosti kjer lahko preživimo zadnji večer v letu, več kot dovolj. Mnogi ga bodo preživeli doma na toplem in v krogu domačih. Nekateri pa ga bodo preživeli na delovnem mestu, saj je njihova narava dela takšna, da morajo te službe obratovati štiriindvajset ur na dan in vse dni v letu. Med njimi so tudi gasilci, policisti in reševalci, ki bodo tako kot vsak dan, ne glede petke in svetke, tudi to noč skrbeli za našo varnost in varnost našega premoženja.

Med tistimi, ki bodo nocojšnjo v službi so tudi poklicni gasilci CZR Domžale, natančneje njihova I. izmena, ki jo vodi Jani Jeraj. Kot je že običaj smo jih na silvestrski večer obiskali in sicer med menjavo izmen. Ob 18. uri je svoje delo zaključila dnevna oziroma III. izmena, ki jo vodi Matjaž Korošec. Dnevna izmene je današnji dan preživela mirno oziroma rutinsko, saj intervencij na srečo ni bilo. Seveda si želijo, da bi bilo tako tudi ponoči.

Nočna imena pod vodstvom Janija Jeraja je nastopila zadnjo izmeno v letu 2018 in jo bo zaključila kot prva v letu 2019. Ob tem so nam gasilci povedali, da je za njih služba ob praznikih nekaj vsakdanjega. Tako so namreč navajeni, temu pa se prilagajajo tudi njihove družine. So pa trenutki, ko so ob svojih bližnjih toliko bolj prijetni. Seveda si želijo, da bo nocojšnja silvestrska noč mirna in varna za vse. Med menjavo sta si izmeni voščili novo leto, za zaključek pa smo naredili še nekaj gasilskih fotografij, kar se je seveda spodobilo, če je bil že Domžalec tam.

Celoten kolektiv poklicnih gasilcev CZR Domžale želi vsem občankam in občanom mirno, srečno in zdravo novo leto. Da bi bilo letošnje leto lepše, s čim manj nesrečami in požari, predvsem pa prijazno in veselo. Bodo pa vedno z odprtim srcem vsem priskočili na pomoč kadar bo potrebno. Na njih se lahko v vsakem trenutku zanesete, so še povedali naši sogovorniki iz CZR Domžale.

Poklicnim gasilcem CZR Domžale želimo srečno, zdravo in uspešno leto 2019 tudi v našem uredništvu. Z gasilskim pozdravom. Na pomoč!

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar

Komentarji uporabnikov
Tagi