Sedežnica Šimnovec na Veliki planini že obratuje. Pot v raj bo sedaj veliko hitrejša!

Iz družbe Velika planina d.o.o. so nam pravkar sporočili veselo novico. Danes so prejeli vsa potrebna dovoljenja za obratovanje sedežnice Šimnovec. Ta bo začela obratovati danes točno ob 12.00 uri. Vse vožnje s sedežnico pa bodo danes brezplačne. Torej, kam danes? Na Veliko planino!

Po letu in pol je sedežnica Šimnovec po obnovi ponovno začela obratovati. Pri obnovi so zamenjali vse varnostne elemente z novimi (različni elementi, ki neposredno vplivajo na varnost sedežnice npr. ležaji, sorniki itd.), sanirali nosilne stebre, zamenjali motor in elektro krmiljenje, zamenjali sedeže, itd.

Danes pa so pridobili še vsa potrebna dovoljenja, tako da bo pot v raj sedaj veliko hitrejša …

Jutri v soboto, 25. julija 2015, bo od 10.00 ure dalje na Veliki planini še posebej veselo. Pred gostiščem Zeleni rob bo potekalo bo  19. tekmovanje harmonikarjev.  Po tekmovanju pa bo obiskovalce zabaval Duo Pustotnik.  Prav tako bo poskrbeljeno za dobro hrano in pijačo!

Kot vsa leta do sedaj je zadnja sobota v juliju na Veliki planini namenjena tekmovanju harmonikarjev. Vsako leto se tam zberejo številni ljubitelji harmonik, zvoki njihovih diatoničnih harmonik pa preplavijo planino.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Velika planina d.o.o.
Komentarji uporabnikov