Se želite v živo soočiti z deli priznanih svetovnih umetnikov?

Eden izmed konceptov dela Likovnega društva Senožeti Radomlje, so tudi eno ali dvodnevne strokovne ekskurzije po domovini in tujini, na katerih se v živo soočajo z umetniškimi deli. Februarja in marca organizirajo dve strokovni ekskurziji, na kateri so vabljeni njihovi člani ter vsi, ki se želijo pobližje seznaniti z deli priznanih umetnikov. Vabljeni, da se jim pridružite na eni izmed dveh ekskurzij ali pa celo na obeh.

Prva strokovna ekskurzija, ki bo potekala v soboto, 18. februarja 2017, bo udeležence popeljala v italijansko Verono, kjer si bodo ogledali razstavo slik, risb, grafik in skulptur španskega slikarja Pabla Picassa na temo človeške figure v Veroni. Mesec dni kasneje, 18. marca 2017 pa jih bo pot popeljala na Dunaj, kjer bodo spoznavali sodobno umetnost ter se pobližje seznanili z deli Georgia O`Keeffe in Egona Schiele. Za strokovno vodstvo na obeh ekskurzijah bo skrbel akad. slikar Janez Zalaznik.

Začetki Likovnega društva Senožeti Radomlje segajo v leto 2001, ko se je porodila ideja o ustanovitvi likovnega društva z drugačno vsebino, kot so jo takrat nudile podobne skupine. V sodelovanju z akad. slikarjem Janezom Zalaznikom, so pričeli z rednim vsakotedenskim nekajurnim programom likovnega dela in rednimi predavanji iz umetnostne zgodovine in likovne teorije. Po nekaj letih dela se je članstvo precej povečalo, lahko so pristopili vsi, ki so bili pripravljeni sprejeti njihov koncept intenzivnega dela in učenja. Redno tedensko delo, spremljanje predavanj iz teorije in zgodovino ter težnjo, čim večkrat se udeležiti strokovnih ekskurzij – ogledov pomembnejših razstav doma in v tujini, je obrodilo sadove. S svojim načinom dela so dosegli prepoznavnost, njihova rast v likovnem ustvarjanju pa je iz leta v leto višja. Svoja dela velikokrat na ogled postavijo na samostojnih in skupinskih razstavah ter sodelujejo na različnih likovnih tekmovanjih, likovnih kolonijah in z obiskovanjem razstav domačih in tujih ustvarjalcev, kjer spoznavajo različne umetnike, likovna znanja in tudi s sodobnejšimi umetnostnimi tokovi. Pravijo, da so po nekaj letih dela spoznali, da brez soočenj z umetniškimi deli v »živo«, ne bodo mogli razumeti in dojeti kaj je umetnost.

Strokovna ekskurzija v Verono – 18.2.2017

Picasso Figure (1906-19771)

V muzeju AMO – Arena Museo Opera si bomo ogledali razstavo slik, risb, grafik in skulptur španskega slikarja Pabla Picassa na temo človeške figure. Razstava obsega preko 90 del v časovnem loku od 1906 do 1971.

Fakultativno bo možen še ogled Muzeja moderne umetnosti, ki ponuja predvsem vpogled v italijansko umetnost 19. in 20. stoletja in/ali razstavo kulture Majev v Palazzo della Gran Guardia. Seveda pa bo nekaj časa tudi za ogled mesta (amfiteater, Julijin balkon, …).

Ob 6.30 odhod iz avtobusne postaje Domžale, preko Trzina (6.40) in Ljubljane (P+P Dolgi most) ob 7.00. Pot bomo nadaljevali do Verone z vmesnim postankom za kavo, sok in osvežitev. Odhod iz Verone predvidoma ob 17. uri.
Cena: 50 €*

V ceni je vključen prevoz z udobnim avtobusom, vse takse, stroški strokovnega vodenja (akad. slikar Janez Zalaznik) in organizacije. Vstopnino v galerijo (11 €) plačate posebej na avtobusu.

Znesek 50€ plačate ob prijavi na
TR: NLB SI56 0230-300-90719-506 (LD Senožeti).

Prijava velja le ob vplačilu akontacije.
Več informacij in prijave na tel.: 031 616 075 (Danica)

* Cena pri vsaj 35 udeležencih. Pri manjšem številu prijav si pridržujemo pravico do odpovedi izleta in povrnemo že vplačane zneske.

Strokovna ekskurzija na Dunaj – 18. 3. 2017

Georgia O'Keeffe
Egon Schiele
Sodobna umetnost

V galeriji Kunstforum BA si bomo ogledali razstavo slik ameriške umetnice Georgie O'Keeffe (1887–1986). To bo redka priložnost, da se v naši neposredni bližini srečamo z deli te samosvoje umetnice, saj je večina njenih slik v ameriških zbirkah. Ekskurzijo bomo nadaljevali z ogledom razstav v Albertini, kjer so pripravili obsežen pregled risb in slik enega najbolj izzivalnih umetnikov vseh časov, Egona Schieleja. Poleg vedno zanimive stalne zbirke, si bomo v Albertini lahko ogledali še nekaj drugih razstav, tudi izbor sodobne umetnosti z deli umetnikov od Alexa Katza do Anselma Kieferja. Fakultativno priporočam še postanek v Judovskem muzeju, kjer so pripravili zanimivo razstavo o umetnicah na Dunaju v prvi polovici 20. st. 

Odhod ob 7.00 iz postaje Dolgi most v Ljubljani, preko Trzina (7.15) in Domžal (odhod ob 7.30). Pot bomo nadaljevali po avtocesti do Dunaja. Odhod iz Dunaja predvidoma ob 18.uri.
Cena: 50 €*

V ceni je vključen prevoz z udobnim avtobusom, vse takse, stroški strokovnega vodenja (akad. slikar Janez Zalaznik) in organizacije. Vstopnine v galerije plačate posebej na avtobusu.

Znesek 50€ plačate ob prijavi na
TR: NLB SI56 0230-300-90719-506 (LD Senožeti).

Prijava velja le ob vplačilu akontacije.
Več informacij in prijave na tel.: 031 616 075 (Danica)

* Cena pri vsaj 35 udeležencih. Pri manjšem številu prijav si pridržujemo pravico do odpovedi izleta in povrnemo že vplačane zneske. 

10% popust ob prijavi na oba izleta. Plačate le 90€!

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Likovno društvo Senožeti Radomlje
Komentarji uporabnikov