S programi Društva Lipa Domžale boste svoj prosti čas preživeli aktivno in kvalitetno

Dan odprtih vrat in vpis v študijsko leto 2018-2019

Upokojitev starejšim prinaša določeno svobodo. Kaj bi počeli s to svobodo, če v javnosti ne bi bilo organiziranih oblik, kamor se lahko vključijo starejši? Ena takšnih oblik je tudi Univerza za tretje življenjsko obdobje Domžale, ki je letos praznovala 20-letnico svojega uspešnega delovanja. V lanskem šolskem letu je različne oblike študijskih programov obiskovalo preko 780 slušateljev, ki prihajajo iz različnih občin: Lukovice, Trzina, Mengša, Kamnika, Moravč, Komende in Domžal.

Ker so vse dejavnosti in programi našega društva namenjeni aktivnemu in kvalitetnemu preživljanju prostega časa, bomo veseli, če se boste tudi v šolskem letu 2018/2019 vključili v katero od spodaj predstavljenih oblik:

Jezikovni študijski krožki:

angleščina,nemščina, francoščina, italijanščina, španščina, ruščina, kitajščina.

Študijski krožki splošnega izobraževanja:

astronomija, etnologija, biologija, geografija – slovenska in svetovna, računalništvo, umetnostna zgodovina, zgodovina in kultura tujih ljudstev, logika, zabavna matematika, razgovor – ustvarjalna pot reševanja sporov, zeliščarstvo, mediacija s pogovori.

Kultura in ustvarjanje:

literarni krožek, pevski zbor, igranje na citre in kitaro, izdelovanje keramičnih izdelkov, likovno ustvarjanje, punčke Unicef, klekljanje, gledališka delavnica, kaligrafija, orientalski ples, skupinski ples, ljudski ples.

Šport in rekreacija:

Vadba za razgibavanje – joga, telovadba, pohodništvo, kolesarstvo, jahanje, Qui-gong.

Vpis za šolsko leto 2018/2019 poteka do 28. septembra 2018, vsak PONEDELJEK in SREDO od 10.00 do 12.00 in od 10. septembra 2018, dalje TUDI V SREDAH od 16.00 do 17.00.

V sredo, 26. septembra 2018, od 10.00 do 12.00 ure bomo imeli v Univerzi za tretje življenjsko obdobje Domžale (Ljubljanska cesta 58, Domžale) DAN ODPRTIH VRAT, kjer boste lahko spoznali in povprašali vse o študijskih krožkih, ki se izvajajo.

Društvo Lipa Univerza za tretje življenjsko obdobje Domžale vabi občane Domžal, Trzina, Mengša, Lukovice, Kamnika, Komende in Moravč, da se vključijo v programe dejavnosti. Vabljeni so tudi občani ostalih okoliških občin. Več informacij lahko poiščete na naši spletni strani: http://drustvo-lipa.si/

Komentarji uporabnikov
Tagi