S članstvom v Planinskem društvu Domžale ugodneje in varneje v gore

Planinsko društvo Domžale je edino tovrstno društvo v občini Domžale. Združujemo blizu 600 članic in članov, ki iščejo lepoto gora, se zavedajo odgovornosti do njih in jim namenjajo zvestobo. Če se tudi sami prepoznate v zgornjih besedah, se nam pridružite na skupni poti. Podprite planinstvo, hkrati pa izkoristite številne ugodnosti, ki vam jih prinaša članstvo v planinski organizaciji.

Planinsko društvo Domžale (PD Domžale) je član Planinske zveze Slovenije (PZS), tako da s članstvom v našem društvu postanete tudi člani naše krovne planinske organizacije. In kaj vse nam in vam prinaša članstvo? Za začetek ponos in potrditev, da je planinstvo lahko tudi način življenja, ne le prostočasna dejavnost, v nadaljevanju pa še mnogo več.

Zakaj postati član?

Članom našega društva v prvi meri ponujamo pester program, prilagojen prav vsakomur. Mladinski odsek najmlajšim članom nudi kvalitetno preživet čas v gorah, za nekoliko starejše pa to izvaja vodniški odsek. Pogumnejši se lahko preizkusijo v športnem plezanju, katerega goji športnoplezalni odsek, pravi gorski pustolovci ter ljubitelji višin in strmih sten, potrebno znanje in izkušnje pridobivajo v alpinističnem odseku. Kdor pa rad vihti kramp in lopato ter je vešč čopiča, bo našel premnogo izzivov v markacijskem in gospodarskem odseku. Prvi skrbi za naše številne planinske poti, zadnji za Domžalski dom na Mali planini.

Za vse našteto skrbi prava mala vojska strokovno usposobljenih mentorjev planinskih skupin, planinskih vodnikov, športno-plezalnih trenerjev, alpinistov, markacistov in varuhov gorske narave. Skupaj znamo tako poiskati pravi odgovor na čisto vsako vaše vprašanje.

Gorništva se učimo od mladih nog (Foto: Matej Ogorevc)

Člani PD Domžale in s tem člani PZS smo nezgodno zavarovani za opravljanje številnih planinskih in gorniških dejavnosti. Zavarovanje krije tudi stroške reševanja v tujini s 24-urno asistenco in zdravstveno asistenco za tujino ter zavarovanje zasebne odgovornosti članov PZS.

V slovenskih planinskih kočah prenočujemo ugodneje, s 50 % oz. 30 % popustom. Ugodneje bivamo tudi v več kot 1250 kočah partnerskih organizacij v Evropi in Kanadi.

Številni planinski, plezalni in izletniški vodniki, skupaj s planinskimi zemljevidi ter strokovno in leposlovno literaturo, katerih izdajateljica je Planinska založba PZS, so nam cenovno dostopnejši. Najstarejšo še izhajajočo slovensko revijo, Planinski vestnik, pa si lahko za celo leto naročite s kar četrtinskim popustom.

Kot člani PZS smo v številnih trgovinah z gorniško in plezalno opremo deležni prenekaterih ugodnosti.

Kategorije članstva in višina članarine v letu 2018

kategorija

cena

A

polnoletna oseba – aktivni obiskovalec domačih in tujih gora z večjim obsegom ugodnosti

55 €

B

polnoletna oseba – oseba, starejša od 65 let z osnovnim obsegom ugodnosti

25 €

B1

polnoletna oseba – oseba, starejša od 65 let z osnovnim obsegom ugodnosti

18,5 €

S+Š

srednješolec ali študent do vključno 26. leta starosti

16 €

P+O

predšolski ali osnovnošolski otrok in mladostnik

7 €

Družinski članarina: če sta starša člana, imajo predšolski otroci in osnovnošolci brezplačno članarino, srednješolci in študenti pa polovično ceno članarine. Za družino se šteje mati, oče in otrok ali mati samohranilka ali oče samohranilec z vsaj enim otrokom.

Včlanitev in plačilo članarine

Vpis in plačilo članarine lahko opravite v društveni pisarni, na Kopališki 4 v Domžalah, vsak torek od 19.30 do 20.00 ure in vsako sredo od 19:30 do 20:30.

Včlanitev v Planinsko društvo Domžale ali plačilo članarine je možno kadarkoli tudi prek spletnega portala PZS do konca septembra pa tudi na bencinskih servisih Petrol.

Dobrodošli v našo 70-letno družbo!

Planinsko društvo Domžale

Komentarji uporabnikov
Tagi