Rotary klub Domžale in projekt »Bike for babies«

Rotary klub Domžale je prejel pobudo Rotary kluba Pančevo, Srbija za udeležbo v njihovem projektu »Bike for babies«. Osrednji  akter je kolesar Dušan Milojkov, ki se je po mnogih prejšnjih kolesarskih podvigih odločil, da bo v dveh mesecih prekolesaril Srbijo, Črno Goro, Republiko Srbsko, Slovenijo, Italijo, Španijo, Portugalsko, Francijo in Belgijo, vse do Bruslja, skupaj okoli 8.000 km. Na poti mu bomo gostoljubje nudili rotarijci več kot 60 evropskih mest, skozi katera bo potoval in zbiral donacije.

Namen tega kolesarskega podviga »Bike for babies« je obisk rotarijskih klubov na poti s ciljem zbiranja sredstev za nabavo inkubatorja za otroško bolnico v Pančevu.

V Rotary klubu Domžale smo se odločili, da akcijo finančno podpremo, ker se nam zdi njen cilj plemenit, spodbuja pa tudi odnose med različnimi državami oziroma rotarijskim klubi in njihovimi člani, ki jih bo Dušan Milojkov na poti obiskal.

Dušan Milojkov bo v okviru projekta “Bike for babies” prekolesaril okrog 8.000 kilometrov.

Dušan je v Slovenijo prispel  8. junija 2019 in prikolesaril do Celja, od koder je v nedeljo, 9. junija nadaljeval pot v Domžale. Na kolesu ga je od Lukovice do Domžal spremljal predsednik Rotary kluba Domžale Janko Velkavrh.

Dušana in njegovega spremljevalca na delu poti, našega rojaka in člana Rotary kluba Pančevo Franca Presetnika, ki živi v Somboru, smo nato sprejeli v Restavraciji Park, kjer smo ju tudi pogostili, izmenjali rotarijske izkušnje in ju pospremili na nadaljevanje poti do Ljubljane. Od tam je v ponedeljek, 10. junija, nadaljeval etapo do Sežane, kjer ga je sprejel Rotary klub Ajdovščina.

Dušana in njegovega spremljevalca Franca smo sprejeli v Restavraciji Park v Domžalah.

Dušan si vestno beleži vtise, snema filme in fotografije fotografije, tako da bo po končani akciji izdal zapis projekta, ki je res zanimiv in edinstven. Na ta način je o svojih podvigih izdal že vrsto knjig.

Rotarijski prijatelji iz Pančeva nas bodo o poteku in zaključku projekta obvestili.

Rotary klub Domžale

 

Komentarji uporabnikov
Tagi