Radomljanke bodo morale pokazati zobe

Pred nedeljskim derbijem s Pomurjem je za naš portal spregovoril Marko Kous, športni direktor ŽNK Radomlje. Nekaj besed je namenil dosedanjemu delu sezone, seveda pa je bil v ospredju sklepni del prvenstva.

“Kar se tiče prvenstva do te točke, smo naredili maksimalno, kar je v naših sposobnostih, ne glede na rezultat v Beltincih, ki ni bil realen odsev stanja. S treningi smo začeli že zelo zgodaj, kmalu po novoletnih praznikih. To se tudi odraža na treningih, ne glede na vse, pa sem zelo zadovoljen z vzdušjem v ekipi, ki je tudi pripomoglo tudi k temu, da smo prvič osvojili točko proti Pomurju.” je prvi dve tretjini prvenstva opisal Marko Kous, ki ni pozabil omeniti tudi trenerk in trenerjev, ki skrbijo za pripravo igralk: “Veliko breme nosi tudi trenerski štab članskega moštva, ki se iz dneva v dan dokazuje in se žrtvuje za dekleta, da jim nudi vse, kar je v naših sposobnostih.”

Načrti v zaključku prvenstva so na dlani: “Glede zadnjih treh tekem pa so cilji jasni. Vsekakor nas čakajo tri težke tekme, gremo pa iz tekme v tekmo. Glede na to, da smo ohranili prvo mesto, nas čaka v nedeljo vedno neugodno Pomurje. Slednje veljajo za zelo kvalitetno moštvo, ne glede na veliko število mladih igralk. Ampak prihajajo k nam, v Radomlje, kar je za nas prednost. Tukaj bodo naši gledalci in seveda tudi navijači. Naša dekleta so vsekakor sposobna premagati Pomurje, dekleta pa morajo v sklepnem delu sezone potrditi marljivost in trud, ki so ga vložile skozi celotno sezono.”

ŽNK Radomlje smo prvič v zgodovini v priložnosti, da se potegujemo za naslov državnih prvakinj, pa tudi prvič v zgodovini slovenskega ženskega nogometa imamo troboj za naslov prvakinj. Na tem mestu bi rad izpostavil, da smo sezono do sedaj oddelali odlično, sedaj pa se začenja ključni del. Dekleta so sposobna premagati tako Pomurje, kot Krim in Olimpijo, kar so letos že dokazale, točke pa so si prislužile z borbenostjo. Navsezadnje je pristop ključ do uspeha na tekmah. Dekleta se morajo zavedati svojih osebnih sposobnosti, ki jih imajo, sedaj pa je že čas, da kot ekipa pokažemo zobe in v nedeljo pridemo do pomembnih treh točk v boju za naslov prvakinj.” je še Kous dodal za konec.

Avtor: A.S.; Foto: Rok Zore

Komentarji uporabnikov
Tagi