Radomljani z borbeno igro do prvih treh točk

Včeraj se je v Športnem parku Radomlje odvijalo srečanje 2. kola 2. SNL med nogometaši Radomelj in Brežic. Na zelo zahtevni zelenici so se prvih treh točk veselili domači nogometaši z zadetkoma Primca in Piška.

Dež, ki se je ulil pred pričetkom tekme, je pokvaril pravo nogometno poslastico, saj je razmočeno igrišče skozi celotno srečanje oteževalo razvoj igre, a so kljub temu domačini prevzeli iniciativo. Čeprav so se rumeno črni postavili visoko, pa je do prve resne priložnosti prišel gostujoči napadalec, a po hudi napaki domače obrambe na srečo domačega čuvaja mreže ni uspel zadeti. Napaka je v hipu zbrala rumene bojevnike, ki so pletli mrežo okoli Kruljaca, a si niso priigrali resne priložnosti do 13. minute. V 13. minuti se je v gostujočem kazenskem prostoru odlično znašel Saša Varga, ki je ustrelil močno, a je blokirani strel Kruljac uspel ukrotiti. Naleti domačih so se nizali, tako je v 21. minuti po lepem predložku Anžeta Piška do strela z glavo prišel Varga, a bil nenatančen. Le dve minuti kasneje se je obrambnih igralcev otresel Lan Gojak in poizkusil s strelom iz šestnajstih metrov, a je bil vnovič na mestu gostujoči vratar. Omeniti velja še nekaj priložnosti domačinov, predvsem tisto proti koncu prvega polčasa, ko sta Trdin in Cerar odlično izpeljala akcijo, slednji se je znašel iz oči v oči z vratarjem, a je tudi tokrat Kruljac mrežo ohranil nedotaknjeno.

Začetek drugega polčasa so ponovno narekovali domačini. Že v samem uvodu je hudo napako storil Kruljac, sodnik pa je pokazal na indirektni strel, a je žoga po strelu končala v bloku domače obrambe. Le nekaj trenutkov za tem so domačini speljali hitro akcijo, žoga je prišla do Piška, ki je odlično prodrl v kazenski prostor in s pravim evrogolom poskrbel za vodstvo domačinov z 1 : 0. Ti so si v 60. minuti priigrali odlično priložnost, ko je razigrani Luka Cerar odlično našel Sašo Vargo, a se je še tretjič izkazal gostujoči vratar. Pritisk domačinov ni ponehal. Le 5. minut kasneje se je v odlični priložnosti znašel Primc, ko je Cerar vnovič odlično zaposlil Gala, slednji se je znašel v situaciji z vratarjem, kateremu je uspelo izbiti strel v okvir vrat. Le nekaj trenutkov kasneje je sledila še ena v nizu lepih priložnosti. Ponovno v glavni vlogi Luka Cerar, ki je odlično zaposlil Vargo, slednji je z glavo lepo odložil žogo Primcu, ta je poizkusil s strelom, a nenatančno. Kasneje se je igra nekoliko umirila, domačini pa so uspešno zaustavljali gostujoče poizkuse. V 85. minuti pa dokončna potrditev zmage. Žan Poglajen se je odlično znašel na levi strani igrišča, zaposlil Primca, ki je tokrat le uspel ugnati gostujočega vratarja in povišati vodstvo na 2 : 0. Do sodnikovega zadnjega žvižga ni prišlo do spremembe, tako da se je slavje v domačem taboru lahko pričelo.

Rumeni bojevniki so tokrat na težkem terenu prikazali pravo borbo, srčnost in željo. Prav to so prepoznali navijači, ki so po koncu tekme nogometašem na zelenici namenili velik aplavz. Bravo fantje!

KALCER RADOMLJE 2 : 0 BREŽICE 1919
Zadetka: Pišek (49′), Primc (85′)

Radomlje: Lojen, Brolih, Jazbec, Guček, Poglajen, Trdin, Pišek, Cerar (K), Primc, Gojak, Varga.
Brežice: Kruljac, Soldo, Brumen, Bejdić, Duvnjak, Drugovič, Soldo, Ferić, Kočar, Božič, Felja.

Avtor: NK Radomlje; Foto: NK Radomlje

Komentarji uporabnikov
Tagi