Prvomajska glasbena budnica 2017

Tudi letos smo se že tradicionalno podali v prvomajsko glasbeno budnico s traktorjem in prikolico, s katere so odmevali zvoki treh harmonik in bobnov. Prebujali smo okoliške prebivalce v občini Domžale, Lukovica in Moravče. Zadnji dve leti smo imeli bitko z dežjem, letošnje leto pa nam je postreglo z jasnim vremenom, tako da smo izpeljali eno izmed geografsko najdaljših budnic do sedaj.

Budnico smo začeli ob 4:10 uri zjutraj na Studencu pri Krtini. Peljali smo se skozi Studenec pri Krtini, Brezje in Škocjan proti centru Moravč, kjer smo naredili nekaj krogov. Pot smo nadaljevali skozi Tuštanj, Vrhpolje in Kokošnje.

Kot vsako leto, smo tudi letos naredili nekaj postankov, kjer smo z zvoki harmonik in baritona prebudili krajane, na koncu pa smo se ustavili na tradicionalnem prvomajskem golažu v gostilni Soklič v Zalogu pod Sveto Trojico.

Na Prvomajski glasbeni budnici smo sodelovali: Tina Vadnau (harmonika), Lovro Lončar (harmonika), Primož Oražem (harmonika), Boštjan Cerar (bobni, bariton) ter Andraž Breznik, Mirko Cerar, Tonček Cerar, Lucija Lončar, Domen Košič in Sara Skubic.

Potrudili se bomo, da bomo prihodnje leto Prvomajsko glasbeno budnico ponovili.

Avtor: Boštjan Cerar
Komentarji uporabnikov