Prvi šolski dan: Kje bo otroke spremljal Kuža Pazi?

Kuža Pazi bo v prvem tednu septembra obiskal več kot 50 šol po vsej Sloveniji

September pomeni zaključek brezskrbnih počitnic in začetek novih delovnih obveznosti. Za številne prvošolke in prvošolce bo prvi vstop v šolske klopi posebno doživetje, za njihove starše pa zahtevna naloga, kako jih pripraviti  na nove izzive, kot je denimo skrb za varno pot v šolo in domov.

Prav pri varnosti otrok v prometu, še zlasti ob začetku šolskega leta, vam na pomoč priskočijo tudi v Zavarovalnici Triglav. Tako kot že zadnjih 35 let bodo tudi letos prvošolčkom razdelili več kot 24 tisoč rumenih rutic. Njihov Kuža Pazi pa bo skrbel za to, da bodo šolarji varno prečkali cesto pred več kot 50 šolami po vsej Sloveniji.

Na Zavarovalnici Triglav želijo na varnost v prometu opozarjati tudi z uporabnimi nasveti. Se denimo zavedate, da, čeprav otrok pozna nekatera prometna pravila, mu ne morete zaupati, da bo v skladu z njimi vedno tudi ravnal? Strokovnjaki namreč opozarjajo, da znanje pri otroku še ne zagotavlja tudi varnega vedenja. Največ za varno vedenje otroka v prometu pa boste naredili s svojim zgledom in doslednim pravilnim ravnanjem.

Za še lažji vstop v šolo so vašemu šolarju pripravili urnik Kuža Pazi.

Na spodnjem seznamu lahko preverite, kje se bo pojavil v prvem šolskem tednu.

Miha Ulčar; Foto: Zavarovalnica Triglav

 

Komentarji uporabnikov
Tagi