Prvi dan 19. Košarkarskega maratona Domžale uspešno pod streho v vseh pogledih

Prvi dan oziroma prvi del Košarkarskega maratona Domžale, ki ga je krojilo slabo vreme, je uspešno za nami, saj so ga zaradi dežja prestavili v telovadnico Srednje šole Domžale in na ta način poskrbeli, da je bil pod streho v vseh pogledih.

Košarkarski maraton Domžale letos doživlja že svojo 19. ponovitev oziroma etapo, ki se je začela leta 2000. Košarkarski maraton, ki je v začetku izšel kot zmagovalec projekta Dneva mladih, je danes del občinske zgodbe Športni pozdrav poletju. Tradicija se nadaljuje, maraton Domžale pa ima po 19-ih letih najdaljšo brado v Sloveniji.

V obeh dnevih Košarkarskega maratona Domžale sodeluje 20 košarkarskih ekip, ki jim bo danes v soboto, 9. junija 2018, družbo delalo še 18. nogometnih, saj bosta vzporedno na nogometnem igrišču potekala dva turnirja v spomin Dušana Šetine, v kategorijah U8 in U10. Letošnjemu košarkarskem maratonu sta podporo in pomoč realizaciji ponudila Občina Domžale in Zavod za šport in rekreacijo Domžale.

Prvi dan Košarkarskega maraton Domžale je bil namenjen dvema turnirjema za pionirje U13 in pionirke U15. Na turnirju pionirjev U13 so sodelovale ekipe Helios Suns, Calcit Kamnik, Komenda in KK Krvavec. Slavila je ekipa Helios Suns. Idealna peterka turnirja pionirjev U13: Lovro Bolhar in Jure Sok (Helios Suns), Matija Oman (Komenda) ter Lan Perne in Lovro Prevodnik (KK Krvavec).

  1. Helios Suns
  2. KK Krvavec
  3. Calcit Kamnik
  4. Komenda

Na turnirju pionirk U15 so sodelovale ekipe ŽKD Ledita, ŽKK Domžale, ŠD Felix Zasavje in ŽKK Ilirija. Slavila je ekipa Feliks Zasavje. V idealno peterko turnirja so bile izbrane: Taja Slapal (ŽKK Domžale), Manca Levstek (ŽKD Ledita), Hana Ivanuša (ŽKK Ilirija) ter Tjaša Erman in Lea Bartelme (Felix Zasavje).

  1. Feliks Zasavje
  2. ŽKK Ilirija
  3. ŽKD Ledita
  4. ŽKK Domžale

Drugi dan maraton Domžale, ki je namenjen tekmovanju rekreativnih in veteranskih ekip, se je v Športnem parku Domžale pričel danes ob 8.00 uri, potekal pa bo vse do 20.00 ure, ko bo sledila podelitev nagrad zmagovalcem, najboljšim v trojkah in najboljšim v preostalih kategorijah. Sodelujoče ekipe in razpored tekmovanj, si lahko ogledate v priponki spodaj.

Miha Ulčar; Foto: Facebook Košarkarskega maratona Domžale

Komentarji uporabnikov
Tagi