Prostovoljske priložnosti na Finskem in v Grčiji

Center za mlade Domžale išče prostovoljce za dva projekta v tujini.

Mladinski center Metsäkartano iz Finske išče enega udeleženca/ko, starega med 23. in 29. let za 9-mesečno prostovoljsko delo. Začetek dela: čim prej. Delo se bo opravljalo na vzhodu države. Gre za projekt, ki je usmerjeno v digitalno mladinsko delo in medije, hkrati pa vključuje tudi delo v mladinskem centru in organizacijo dogodkov. Delo poteka 6 ur/dan, večinoma od ponedeljka do petka. Mladinski center je lociran v vasi, ki je o najbližjega mesta oddaljena 25 km. Javnega prevoza ni.  Od prostovoljcev se zato pričakuje, da imajo radi naravo in bivanjem v majhnih krajih. Več informacij najdete tukaj.

Center za mlade Domžale je partner v projektu Sea u in ESC. Projekt bo potekal med 22. junijem in 21. julijem 2019 v bližini grškega Soluna. Iščemo 5 prostovoljcev/k, ki bi se radi udeležili prostovoljnega dela in pomagali pri organizaciji festivala sardin. Udeleženci bodo deležni usposabljanja ob prihodu, sodelovali bodo pri organizaciji festivala, pri čemer bodo tudi zadolženi za pripravo slovenske hrane (en večer) in predstavitev slovenske kulture. Gre za skupinski kratkoročni projekt, ki se ga lahko udeležijo vsi med 18. in 30. letom starosti. Več informacij najdete tukaj.

Oba projekta sta krita iz programa Evropska solidarnostna enota. Udeleženci imajo krite potne stroške (360 evrov za Finsko in 27 za Grčiji), prenočišče, prehrano in žepnino. Za več informacij se lahko obrnete na info@czm-domzale.si. Na ta elektronski naslov sprejemamo tudi prijave – pošljite motivacijsko pismo in CV.

Center za mlade Domžale

Komentarji uporabnikov
Tagi