Prišel, videl, zmagal: Marjan Bolhar prvak Oceanije v kickboxingu

Tako kot smo zapisali v uvodu, tako se je zgodilo ravnokar v Aucklandu na Novi Zelandiji, kjer te dni poteka prestižno tekmovanje Oceanije v kickboxingu – WAKO Oceania kickboxing Championships 2019. Neučljivi domžalski kickboxker Marjan Bolhar, ki je sprejel izziv in se na povabilo organizatorjev podal na to prestižno tekmovanje, si je v ringu pokoril vso konkurenco in osvojil prvo mesto v članski kategoriji do 84 kg.

Takoj po finalni tekmi in podelitvi medalj smo govorili z domžalskim šampionom Marjanom Bolharjem, ki se je udeležil prestižnega tekmovanja Oceanije v kickboxingu, kjer ni sodeloval samo kot edini Slovenec, temveč tudi kot edini tekmovalec iz Evrope. Kljub hudi konkurenci je Marjan pokazal vso svojo srčnost in borbenost, v finalu pa premagal še odličnega tekmovalca iz Nove Zelandije. Po lanskoletni zmagi na Oceania kikcboxing Championships v Avstraliji, je to že njegova druga lovorika s tega prestižnega tekmovanja.

Marjan nam je v pogovoru povedal, da je presrečen, da mu je uspelo tudi tokrat. Kljub temu, da zaradi dolgega potovanja, na Novo Zelandijo je potoval 30 ur, ni bilo časa za krajši počitek ter prilagoditev na novo okolje in časovno razliko, saj je moral že takoj v ring. Tam je pokazal vso svojo fizično in psihično pripravljenost, kateri je dodal tudi srčnost in nepopustljivost. Svoje pa so zagotovo dodale tudi njegove dolgoletne izkušnje, saj se je v ringu pomeril veliko mlajšimi nasprotniki. Vse to pa tudi ni ostalo opaženo pri organizatorjih tekmovanja in gledalcih, saj je Marjan pri skoraj 43-letih dokazal, da je še vedno pravi mladenič z jekleno pestjo, mirnimi živci in srcem na pravem mestu.

Ker je na to tekmovanje potoval sam, so mu suport, ki ga potrebuje tekmovalec, nudili v avstralski reprezentanci. Navdušenje nad njim pa niso skrivale tudi druge reprezentance. S strani sestre predsednika Kube, ki je tudi sodila na tekmovanju, med drugim tudi finalno tekmo v kateri je nastopil domžalski šampion, je dobil povabilo, da bi za njihovo reprezentanco nastopil na Panameriškem tekmovanju v Mehiki, ki bo potekalo oktobra letos.

Marjan bo na Novi Zelandiji ostal še dober dan, potem pa ga čaka povratek v domovino, na letališče Jožeta Pučnika bo prišel predvidoma v torek ob 10.30 uri. Povedal nam je še, da bo jutri obiskal enega najboljših profesionalnih bokserjev na svetu Josepha Parkera, poskušal pa si bo ogledati še kakšno znamenitost, v kolikor bo dopuščal čas.

Ob tej priložnosti se Marjan zahvaljuje vsem za pomoč in podporo, ki jo je bil deležen v času priprav in med tekmovanjem, kar mu je vlivalo še dodatnih moči in motivacije.

Domžalskemu šampionu čestitke za osvojeni naslov izrekamo tudi v našem uredništvu!

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Martial Energy Australia/@sneeke

Komentarji uporabnikov
Tagi