Prijetno druženje na dnevu odprtih vrat Doma upokojencev Domžale

Leto je hitro naokoli, saj ponovno na naša vrata trka Sveti Martin. Prav tako je bil pred nami dan odprtih vrat Doma upokojencev Domžale, ki je prijazen dom srčnih ljudi. Tako je v četrtek, 10. novembra 2016, potekala predstavitev doma ter dejavnosti, ki potekajo v domu. Ves dan se je prikazovala projekcija slik o aktivnostih, ki se dogajajo v domu, v pritličju pa je potekala terapevtska telovadba. Sledil je voden ogled Doma upokojencev Domžale, dopoldanski del pa so zaključili s koncertom pevskega zbora Spominčica doma Upokojencev Domžale.

Pevski zbor vodi zborovodkinja Mojca Kerč, ki je med drugim dejala, da zbor obstaja že 31 let, pojejo varovanci iz vseh oddelkov in tudi zelo radi nastopajo na domačih prireditvah. Med koncertom nam je na harmoniko nekaj pesmi zaigral Štefan Zajec. Med odmorom je sledil tudi skeč, ki so ga pripravile zaposlene v domu upokojencev. Tako so se nasmejali šaljivemu skeču, ki so ga uprizorile Mojca Kerč, Jerneja Bernot in Janja Breceljnik. Direktorica doma upokojencev mag. Nataša Zalokar je prinesla in predstavila novo izdajo domskega glasila Utrinki ter izvode razdelila med nastopajoče in gledalce. 

V popoldanskem delu je sledilo Martinovanje z veselim programom, ki ga je uprizorila Štajerska skupina "ŠLUK", ki je kratica za Širimo Ljudem Umetnost in Kulturo. Tako so nas z saksofonom, klavirsko in diatonično harmoniko zabavali Danilo Cuder, Edi Geršak ter Zinka Iskra, ki so ob igranju zapeli še nekaj pesmi, s katerimi so pritegnili tudi varovanci doma. Sledil je Krst mošta v vino, skupaj so nazdravili, zatem pa so se ob glasbi skupine ŠLUK, kdo se je le moral, zavrteli med sabo in z osebjem doma. Tudi direktorica doma se je veselo vključila v praznovanje ter zaplesala ob krstu vina. Sledil je še kardiovaskularni trening s pripomočki v prostorih fizioterapije ter zaključek dneva odprtih vrat.

Ves dan je potekalo prijetno druženje obiskovalcev z oskrbovanci doma, dan pa kot vedno v domu, kjer prevladujejo sproščenost, petje, smeh in glasba ter družabna srečanja z mnogo igrami.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar
Komentarji uporabnikov