Prihaja Festival Špas na vas – prava zabava za vse generacije

Organizatorji pravijo, da pripravljajo drugačen, drzen in ekstremno zabaven športno-glasbeni festival. Zdi se, da smo našli destinacijo, kamor bo zadnji avgustovski vikend romalo staro in mlado – v Javoršico pri Moravčah na Špas na vas!

Največji festival s poudarkom na narodno-zabavni glasbi pri nas bo z uvodnim petkom poskrbel tudi za rockerje. Oder bodo namreč zatresli Big Foot Mama, KiNG FOO ter lokalni skupini Lusterdam in Mates. V soboto popoldne pa bodo prizorišče obiskali tudi člani motozdruženja Gold Wing in zagotovo poskrbeli za neverjetno energijo. Združenje danes šteje več kot 160 članov, ki prirejajo in se udeležujejo srečanj po celi Evropi. Vsako leto pa dobiček od prireditev in srečanj namenijo tudi v dobrodelne namene. 

Tudi organizatorji Špas na vas niso pozabili na dobrodelnost. Tekaški izziv Špas'n'run letos ponuja dve zahtevnostni stopnji; Špas'n'run offroad in Špas'n'run ultra offroad tek. Tekači bodo štartali na višini 450 metrov, nadaljevali po razgibanem terenu, travnikih, gozdu in gorskih poteh, ter za konec morali premagati še klančino po smučarski skakalnici. Čaka jih proga s 300 metri višinske razlike. Najhitrejši zmaga, celoten izkupiček štartnin pa bo namenjen humanitarni ustanovi H.O.P.E.

Govori se, da bo tudi letos program povezovala Natalija Verboten. Res je, zdaj že tretjič in tradicionalno bo na oder povabila zveneče izvajalce, kot so Ansambel Smeh, Ansambel Jureta Zajca, Mlade upe in druge. Skupaj bo za zabavo in ples poskrbelo 28 nastopajočih, ki bodo izvedli kar 500 pesmi. Sobota in nedelja sta rezervirani tudi za tiste najpogumnejše, ki si bodo upali skočiti v blato in tekmovali v spustu po klancu z otroškimi vozili. Manjkala pa ne bo niti animacija za najmlajše, ki bodo lahko izbirali med labirintom, deželo milnih mehurčkov, jahanjem ponijev, Moravče pa bo v nedeljo obiskal tudi čarovnik.

Se vidimo!

Več na: www.spasnavas.si

Avtor: Špas na Vas; Foto: Špas na Vas
Komentarji uporabnikov