Pridite na Studenec, k izviru studenške ljubiteljske kulture

18. kulturni poletni festival Studenec 2018

Naslov prispevka, s katerim vas v imenu Kulturnega društva Miran Jarc Škocjan želim povabiti na vse letošnje prireditve v okviru tradicionalnega 18. Kulturnega poletnega festivala Studenec 2018, iz omenjene publikacije pa je tudi povzetek tekstov, s katerimi kulturniki iz Škocjana, znani tudi izven meja naše domovine, vabijo vse ljubitelje kulture, da z njimi v Poletnem gledališču Studenec preživijo letošnje poletje. Polepšali vam ga bodo z naborom koncertnih in gledaliških prireditev, s prijetnimi kulturnimi večeri, ki vsak zase in vsi skupaj pomenijo nadaljevanje skoraj sedem desetletij uspešnega dela ljubiteljskega gledališča, ki se je dotaknilo pravzaprav sleherne domačije v tem delu občine Domžale, predvsem pa popestrilo življenja številnih generacij ljubiteljev kulture, ki leto za letom z velikim veseljem prihajajo v Poletno gledališče Studenec. Prepričana sem, da letos ne bo nič drugače. Postanite delček kulturnega utripa 18. kulturnega poletnega festivala Studenec 2018 in se prepričajte, da so vam tudi letos  Alojz Stražar, predsednik Kulturnega društva Miran Jarc Škocjan, njegovi  sodelavci in prijatelji ter gostujoče kulturne skupine pripravili nepozabno kulturno poletje na Studencu. 

Najbrž si je marsikdo od bralcev že vzel čas in obiskal katerega od majskih koncertov z začetka letošnjega festivala, ki že vrsto let pomenijo uvod v festival. Letos je v krtinski cerkvi sv. Lenarta že pel Komorni zbor Orfej, v drugem koncertu z naslovom Operna fantazija, ki bo v četrtek, 31. maja 2018, ob 21. uri pa bomo lahko prisluhnili glasbenikom Teji Komar, Primožu Koscu in Nini Kompare. V nadaljevanju vam na kratko predstavljam vsebino prvih poletnih večerov Poletnem gledališču na Studencu.

1. junij ob 21. uri – muzikal Mamma Mia

Enega v zadnjem času najbolj znanih muzikalov ste najbrž zamudili, morda pa še imate priložnost in si ga ogledate ter se priključite več kot 130.000 obiskovalcem, ki uživajo ob glasbi skupine ABBA, petju znanih slovenskih pevcev in čudovitih plesih ter tako preživite nepozaben poletni večer.

Muzikal Mamma Mia.

17. junij ob 21. uri – koncert Perpetuum Jazzile

Za vse sladokusce in ljubitelje slovenskih vrhunskih izvajalcev se obeta pravi glasbeni spektakel – vokalna ekstaza, v izvedbi največje pop in jazz zasedba. Ustanovljena je bila leta 1983 pod vodstvom Marka Tirana ter se je v 35 letih doma in v svetu uveljavila kot skupina z odličnimi solisti, sproščenostjo in mladostnim žarom, ki poslušalce vedno znova navdušuje s pestrim spletom vokalnih  jazzovskih harmonij in izrednih ritmov. Kot predskupina bo nastopil pevski zbor iz Mendoze, pevski večer pa bo vodila Ajda Sokler.

Glasbeni spektakel s Perpetuum Jazzile.

23. junij ob 21. uri – opera Seviljski brivec

Slovensko narodno gledališče Opera in balet Ljubljana letos na Studencu predstavlja s komično opero Seviljski brivec Gioacchina Rossinija, ki je med ljubitelji tovrstne glasbe izredno priljubljena. Tudi na Studencu bomo očarani nad čarom duhovite glasbe, polne dopadljivih, mestoma ostro ritmiziranih melodij in značilnih vihravih ansambelskih finalov, solistične arije pa so že zdavnaj postale  paradne točke basistov, koloraturnih mezzosopranistk in basistov.

Opera Seviljski brivec.

20. julij ob 21. uri – Lepo je biti muzikant (premiera)

Letošnja domača gledališka predstava z glasbo Slavka in Vilka Avsenika prinaša zgodbo o mladostnih sanjah, ljubezni, prijateljstvu in življenjskih preizkušnjah. Več o njej v prihodnji številki, že sedaj pa informacija, da bodo ponovitve 21., 26., 27., 28. in 29. julija ter 3., 4. in 5., 9., 10., in 11.   ter 14. in 15. avgusta 2018.

Povabilo na domačo predstavo Lepo je biti muzikant.

Pridite na Studenec, k izviru studenške ljubiteljske kulture

Avtor: Vera Vojska; Foto: KD Miran Jarc Škocjan, Prospot d.o.o.

Komentarji uporabnikov
Tagi