Prednovoletni vandalizem: Brezobrazna mladina na Viru ob metanju petard uničevala mlado drevje

Prednovoletni čas nekateri izkoriščajo tudi za počenjanje neumnosti. V prvi vrsti gre za neodgovorno ravnanje nekaterih s pirotehniko. Zaradi tega jo je ta teden hudo skupil mimoidoči občan, o čemer smo poročali tudi na našem portalu. Druga stvar pa je vandalizem oziroma uničevanje tuje lastnine, katerega se največkrat poslužuje neodgovorna in brezobrazna mladina. Minuli večer je skupina mladostnikov ob rekreacijski osi ob reki Kamniški Bistrici pri brvi na Viru pri Domžalah zganjala vandalizem, saj so uničevali mlado drevje, ki zaradi njihovega početja ne bo dočakalo novega leta. Brez metanja pirotehnike pa tudi ni šlo.

Facebook skupina Proti motorjem in štirikolesnikom na pešpoteh ob Kamniški Bistrici, je danes na svojem profilu objavila nov primer vandalizma skupine mladostnikov na Viru pri Domžalah. Kot navajajo, so se mladi fantje, stari naj bi bili okrog 16 let, sinoči okrog 20.30 ure zadrževali pri brvi čez reko Kamniško Bistrico v bližini vrtca Palček na Viru. Pri svojem vandalskem početju so uničili mlado drevje, lomili bambusove veje, prav tako pa so svoje početje naznanjali s pokom petard.

Kot še navajajo v skupini Proti motorjem in štirikolesnikom na pešpoteh ob Kamniški Bistrici, gre za novo sramotno dejanje mladostnikov s pomanjkljivo vzgojo in očitno v povezavi z alkoholom. Skupina še poziva vse, ki so mogoče videli vandalsko obnašanje mladostnikov in jih morda poznajo, le to javijo na Policijsko postajo Domžale (01) 724 65 80 oziroma na številko 113 ali na anonimno telefonsko številko 080-1200.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: facebook
Komentarji uporabnikov