Prednovoletni dobrodelni bolšjak v Centru za mlade Domžale

V ponedeljek, 2. decembra, se je v Centru za mlade Domžale začel prednovoletni dobrodelni bolšjak, ki bo potekal vse do četrtka, 5. decembra, do 20. ure. Vsi zbrani prispevki bodo namenjeni Maticu Keržanu, ki je v prometni nesreči izgubil nogo, za nakup športne noge, s katero bo lahko nadaljeval svojo uspešno športno pot. V času bolšjaka v Centru za mlade poteka tudi prodajna razstava Unicefovih punčk iz cunj, ki jih izdelujejo prostovoljke pri Društvo Lipa Domžale – Univerze za tretje življenjsko obdobje.

Mira Kavčič, Unicefova prostovoljka in izdelovalka punč iz cunj je dejala, da z dvajsetimi prostovoljkami iz Društva Lipa Domžale izdelujejo in prodajajo punčke preko UNICEFA. Za eno punčko dobijo dvajset eurov, kar zadostuje za cepljenje enega otroka proti šestim nalezljivim boleznim.  Ker imajo prostor za prodajo punčk v prostorih Centra za mlade Domžale, bodo del sredstev od prodanih punčk namenile dobrodelnemu bolšjaku.

Tinkara Koleša, direktorica Centra za mlade Domžale pa je za naš portal povedala, da novoletni prodajni bolšjak prirejajo že več let. Letos bodo zbrana sredstva namenili Maticu. Vsi, ki bi radi nekaj prispevali za dobrodelnost, vabljeni da se udeležite dobrodelnega bolšjaka. Istočasno pa v prostorih Društva Lipa, Univerza za tretje življenjsko obdobje Domžale poteka prodajni bazar likovnega krožka Društva Lipa Domžale, kjer imajo razstavljena lepa likovna dela, koledarje in enkratne voščilnice za prihajajoče božično-novoletne praznike.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar

Komentarji uporabnikov
Tagi