Pred večnim derbijem v obeh taborih optimistični!

Tri kroge pred koncem jesenskega dela prvenstva, bo kljub malce hladnejšemu vremenu, nogometna vročica dosegla najvišjo možno temperaturo, saj bo v soboto, 10. novembra 2018, ob 14.uri v Športnem parku Radomlje potekal večni derbi med Radomljani in Dobljani oziroma sloviti »El Vasico«, kot mu pravijo Radomljani oziroma »Vas Classico«, kot mu pa pravijo Dobljani. Ekipa iz Doba na prvenstveni lestvici 2. SNL trenutno zaseda četrto mesto, medtem, ko Radomljani še naprej držijo drugo mesto, ob tem pa se lahko pohvalijo z najboljšim napadom in najboljšo obrambo v ligi.

Derbiji med rumenimi bojevniki in Dobljani so vedno zanimivi. V lanski sezoni so Radomljani na domačih tleh prikazali odlično igro in se veselili zmage z izidom 3:0. Zadetke na omenjenem srečanju so dosegli Gal Primc, Anel Hajrić in Sandi Nuhanović. Vsi trije bodo na voljo strategu NK Kalcer Radomlje Nerminu Bašiću tudi na sobotni poslastici. Rumeno črni so v zadnjem obdobju v izvrstni formi. Na zadnjih dvanajstih srečanjih so slavili kar enajstkrat, eno srečanje pa se je končalo brez zmagovalca. Rumene bojevnike krasi odlična obramba, ki je v celotni sezoni prejela le deset zadetkov ter sijajen napad, ki mu poveljuje izvrstni Anel Hajrić. Rumeni bojevniki so blesteli tudi v zadnjem krogu, ko so v gosteh premagali ekipo Rogaške. Dva zadetka je prispeval kapetan Luka Cerar, tri pa je dodal že prej omenjeni Hajrić.

(Foto: NK Kalcer Radomlje)

Obe ekipi sta na derbi odlično pripravljeni, saj tako Dobljani kot Radomljani v minulih petih krogih niso okusili grenkobe poraza. Trener NK Roltek Dob Nenad Toševski je povedal, da se zelo dobro zavedajo kakšna tekma jih čaka v soboto: »Tokrat so izpolnjeni vsi predpogoji za pravi lokalni derbi, stanje na lestvici, niz neporaženosti in nenazadnje kakovost obeh ekip. Na tekmo se pripravljamo kot na vsako drugo a je vseeno moč čutiti, da je ta nekaj posebnega. Mi bomo naredili vse, da bi prekinili njihov niz, ki je zares fascinanten in ga spoštujemo a tudi naš ni zanemarljiv. Fantje so maksimalno pripravljeni na tekmo in komaj čakajo, da se začne. Razen odsotnosti Hrovata in Žiniča drugih težav nimamo. Želim si da bi vse skupaj minilo v športnem duhu, saj smo vendarle sosedje in prijatelji ter pravi športni rivali. Potrebno se je zavedati da je vse skupaj vendarle samo igra in karkoli se bo zgodilo v soboto na igrišču, se bo nogomet igral še naprej.«

Nenad Toševski, trener NK Roltek Dob. (Foto: Lado Vavpetič)

 

V Radomljah pa pravijo, da je na tekmah proti Dobu vedno vladalo izjemno vzdušje, navijači pa so že večkrat dokazali, da imajo rumeni bojevniki najboljšo podporo s tribun. Seveda pričakujejo, da bo tako tudi tokrat, zato vabljeni v Športni park na medsosedski derbi.

Miha Ulčar; Foto: NK Kalcer Radomlje, Lado Vavpetič; Video: NK Kalcer Radomlje

 

Komentarji uporabnikov
Tagi