Praznik slovenske kulture v Knjižnici Domžale

8. februar je osrednji slovenski kulturni praznik in državni praznik. Ob obletnici smrti pesnika Franceta Prešerna poteka osrednja državna proslava, na kateri podelijo Prešernove nagrade in nagrade Prešernovega sklada, za vrhunske dosežke na področju umetnosti v Sloveniji.

Ker je 8. februar dela prost dan, pa smo v Knjižnici Domžale že dan prej pripravili program v počastitev praznika. V času odprtosti knjižnice bo potekala Bukvarna ter zbiranje anket, nagradnih Križ-kražev in kviza Ali veste?

Ob 17.00 vas vabimo, da se nam pridružite na predstavi Mojca Pokrajculja. Mojca je med pometanjem hiške našla krajcar. Zanj si je kupila piskrček. Zvečer je zlezla vanj in zaspala. Ker je bil zunaj hud mraz in pihala je burja, je  na vrata piskrčka potrkalo veliko živali … Igrajo dijaki dramskega krožka Srednje medijske in grafične šole Ljubljana pod mentorstvom Barbare Iskra Šarec. Dogodek poteka v okviru mladinskega literarnega festivala Bralnice pod slamnikom.

Zagotovite si brezplačne vstopnice na oddelku za otroke in mladino!

Ogledate si lahko tudi razstavo ilustracij Izarja Lunačka z naslovom Zverisbice. Na pregledni razstavi Izar Lunaček predstavlja izbor svojih nagrajenih mladinskih ilustracij in tabel stripa, v katerih so uživali bralci širom sveta. Razstava je na ogled do 24. februarja.

Vabljeni, da se nam pridružite!

Avtor in foto: Knjižnica Domžale

Komentarji uporabnikov
Tagi