Pomladne rože za podporo in vzpodbudo

Stanovalci MGC Bistrica so z velikim veseljem in hvaležnostjo sprejeli s strani gospe Nuše Stupice, iz Cvetličarne Nuša Stupica iz Vira pri Domžalah, velikodušno podarjene spomladanske rože, ki bodo s prelepimi cvetovi krasile notranje in zunanje prostore doma.

Že začetni ukrepi so v MGC Bistrica prinesli marsikatero spremembo, kljub temu pa so s skupnimi močmi našli načine, kako stanovalcem v čim manjši meri na glavo obrniti vsakdanjo rutino. Le ta jim namreč nudi občutek varnosti.

Stanovalci se virusa razumljivo bojijo, saj se zavedajo, da je lahko zanje usoden, vendar se navkljub negotovosti, z združenimi močmi, skupaj z zaposlenimi, dan za dnem borijo in upajo na najboljše.

V minulem tednu so se v MGC Bistrica odločili in že omejili določene delavnice, kjer so stanovalci peli, kuhali, pekli, ustvarjali in se pogovarjali. Prav tako so se stanovalci že učili preventivnih ukrepov umivanja rok, razkuževanja in pravilnega kihanja, kar je v preteklih dneh prešlo iz skupinske dinamike na individualno raven.

 

V MGC Bistrica si želji in si prizadevajo vsak dan strah zamenjati z upanjem in nasmehom, zato vas vnovič prosijo, da v kolikor želite kakršnokoli informacijo glede sprememb, ukrepov ter počutja svojcev, prijateljev ali bližnjih, jim pišete na e-mail: irena.strus@mgc-bistrica.si in vam bodo odgovorili.

Pomembno je, da združimo moči in upoštevamo pravila, saj le tako bomo lahko pomagali in zaščitili najranljivejše skupine.

Avtorica: Petra Petravič; Foto: MGC Bistrica

Komentarji uporabnikov
Tagi