Pokalno tekmovanje Jasmin Sport Ledita – zmaga pod koši prvega kroga 

Ob koncu prejšnje sezone smo se v Ženskem košarkarskem društvu Ledita odločili o novi sestavi ekipe Jasmin Sport Ledita kot tudi o popolnoma novi zgodbi tekmovanja članske ekipe. V preteklosti smo eno sezono igrali v 2. SKL, tri leta pa smo nabirali izkušnje pod koši Ženske extra lige, v kateri smo bili pod taktirko Elvire Rošić Ključanin vsa tri leta tudi prvaki.

Po tehtnem premisleku v upravi kluba pa smo le sprejeli odločitev, da prevetrimo tako ekipo kot tudi glavnega trenerja. V klub je prišel mlad ambiciozen trener Alen Ploj, ki je v preteklosti deloval v ŽKD Maribor in ŽKD Ilirija. Pri sestavi ekipe je imel ključno vlogo, saj je skrbno izbral igralke na različnih igralnih pozicijah, jih osebnostno povezal z obstoječimi igralkami, ki so ostale v klubu ter naredil dobro celoto. V sezoni 2019/ 2020 tako premierno nastopamo v Prvi Slovenski ligi za članice kot tudi v Pokalnem tekmovanju. V klub je prišlo kar šest novih igralk iz različnih klubov. Po uvodnih 6 krogih beležimo le en poraz in sicer proti aktualnim prvakinjam lige, Cinkarni Celje.

Prvi krog Pokalnega tekmovanja članic je za nami. V domači dvoran Srednje šole Domžale smo v torek, 5. novembra 2019, gostili ekipo PRO BIT – Konjice. Že po uvodnih minutah tekme smo povedli ter razliko iz četrtine v četrtino večali. Priložnost so dobile vse igralke, ki so ponujene minute dobro izkoristile, saj so čisto vse dosegle točke. Čestitke nasprotnicam za korektno igro in borbo, našim članicam pa za super energijo, dober pristop ter zmago.

JASMIN SPORT LEDITA 73 : 47 PRO-BIT KONJICE

Povratna tekma bo potekala 27. novembra 2019, v ŠD Konjice.

Vabljeni na ogled naših domačih Članskih tekem, katere igramo v Srednji šoli Domžale. Že ta petek bomo gostili eno boljših ekip v Sloveniji, Ježico. Pričakujem težko srečanje in ob enem vabimo vse privržence tako kluba kot tudi ženske košarke na tekmo, v petek 8. novembra 2019, ob 20. uri.

Zahvaljujemo se tudi našim zvestim sponzorjem, podjetju TOSAMA d.o.o. z blagovno znamko Jasmin Sport, brez katerih bi težko uresničili naše odločitve okoli članske ekipe in samo tekmovanje v prvi slovenski ligi za članice. Zahvala tudi ostalim podpornikom AS Domžale Moto Center d.o.o. , Matica M.B., Eles, ter seveda Občini Domžale. Srednji šoli Domžale ter Zavodu za šport in rekreacijo Domžale.

Se vidimo pod koši!

Avtor: ŽKD Ledita; Foto: ŽKD Ledita

Komentarji uporabnikov
Tagi