Pohod čez Čemšeniško planino na Krvavico

Pohod s Planinskim društvom Domžale v senci bukovih gozdov

Avgustovsko vročino bomo premagovali na našem poletnem pohodu po skorajda domačem terenu. Dobimo se v Domžalah, na Kopališki pred bazenom, v nedeljo, 2. avgusta 2020, ob 6.30. Če bodo časi avtobusom ugodni, bomo uporabili skupen prevoz, sicer bomo morali pohod ustrezno prilagoditi.

V planu je start malo nad Trojanami ob koncu vasi Šentgotard. Po naužitih razgledih z južnega pobočja bomo kmalu na prvem postanku pri Domu na Čemšeniški planini. Mlada oskrbnica peče izjemno dobre potice vseh vrst in okusov. Za zajtrk bo torej preskrbljeno.

Med potjo se bomo skoraj mimogrede povzpeli še na Črni vrh, najvišjo točko Čemšeniške planine. Nato pa sledi kar zajeten kos poti navzdol, vse do prelaza ob vznožju Krvavice. Tukaj nas čaka kratek strm vzpon na vrh, ki nudi razglede vse od Snežnika do Kamniških in Julijskih Alp. Pot bomo nadaljevali do Zajčeve koče, kjer bo čas za daljši premor in počitek. Sledi še enourni spust v smeri Tabora pri Vranskem.

Skupaj se bo nabralo za 6 ur hoda, pot večinoma poteka navzdol. Prispevek udeležencev za ​avtobusni ​prevoz je 10 eur za člane PZS in 15 eur za ostale​, število prijav je omejeno na 20 pohodnikov.

Obvezna prijava najkasneje do četrtka, ​30. julija 2020, pri ​Heleni Kermauner, vodni​ci PZS, ​prek SMS ​na telefon 041 731 797.

Vabljeni!

Planinsko društvo Domžale

 

Komentarji uporabnikov
Tagi