Podžupanja sprejela delegacijo EKO šole iz Makedonije

Podžupanja Občine Domžale, Andreja Pogačnik Jarc, je včeraj, 26. septembra v prostorih občinske stavbe sprejela delegacijo Eko šole iz Makedonije in jim zaželela dobrodošlico v Občini Domžale. Makedonsko delegacijo sta spremljala mag. Gregor Cerar, nacionalni koordinator programa Eko šola in Dunja Dolinšek, sekretarka Eko programov.

Vir: Občina Domžale (www.domzale.si)

»Občina Domžale izvaja številne aktivnosti, s katerimi želimo izboljšati ekološko osveščenost naših občank in občanov« je dejala podžupanja in dodala, »da se lahko pohvalimo, saj so vse osnovne šole in oba javna vrtca v naši občini vključeni v Eko program. S tem ekološko osveščenost širimo tudi med naše najmlajše«.

Pri tem projektu nam znatno podporo nudi tudi Javno komunalno podjetje Prodnik, ki se je vključilo v delo z najmlajšimi preko spletne ekološko obarvane igrice. Ob raznih priložnostih pa otroke obišče tudi njihova maskota Grini, ki otroke na zabaven način pouči, kako skrbimo za okolje in pravilno ločujemo odpadke.

»V občini trenutno največ pozornosti posvečamo lokalni pridelavi hrane, kar želimo vključiti tudi v šolsko okolje. Osnovna šola Rodica bo prva od naših šol, ki bo pridobila svoj šolski vrt. To bo prostor, kjer se bodo učenci lahko učili v naravi, izven učilnic.« je še dodala podžupanja.

Program Eko šole je nedvomno pripomogel k večji osveščenosti otrok o problematiki ravnanja z odpadki. Podžupanja se je gostom iz Makedonije na koncu zahvalila za obisk in jim zaželela uspešno delo pri uvajanju Eko programov.

Komentarji uporabnikov