Ples za mlade po srcu

Plesna vadba za starejše osebe

Plesna šola Miki je v sodelovanju z Društvom Šola zdravja pripravila plesno vadbo za starejše – Ples za mlade po srcu. Pričetek v torek, 22. septembra 2020, 9.30 – 10.30.

Staranje pri ljudeh povzroča upadanje mišične moči. Raziskave so pokazale, da posameznik od 20. do 70. leta starosti izgubi do približno 5 kg mišic. Prav tako z leti hrbtenica postaja trda in sklepi vse manj gibljivi.  Posameznik mora tudi v starosti svoje telo sklanjati, dvigati, nositi bremena in se brez večjega napora premikati. Če želi posameznik živeti neodvisno od drugih, mora ohraniti sposobnost, da različna opravila v kar največji meri opravi sam.

S pomočjo redne telesne dejavnosti se lahko tudi v zrelejših letih ohranijo telesne sposobnosti in spretnosti, ki so potrebne pri vsakodnevnih opravilih in aktivnostih, po drugi strani pa telesna dejavnost vpliva tudi na posameznikovo dobro počutje, občutek dobrega zdravja, splošno zadovoljstvo z življenjem in vitalnost. S pomočjo redne telesne dejavnosti lahko posameznik svoje telo ohranja močno in gibljivo.

Zakaj bi se udeležili plesne vadbe za starejše osebe?
–    Ples ima pozitivne učinke na telo in možgane.
–    Plesno gibanje vpliva na boljšo držo in počutje, na trdnejši korak ter hitrejše misli.
–    Redno ukvarjanje s plesom pri starejših v veliki meri izboljša spomin in preprečuje razvoj demence.
–    Druženje pri plesu okrepi socialno mrežo.

Plesna vadba za starejše osebe je prilagojena vašim zmogljivostim in željam, predhodno plesno znanje ni potrebno. Plesne korake bomo spoznavali počasi in jih večkrat ponovili.  Koreografije bodo enostavne in zabavne. Naučili se bomo skupinske plese, na zanimiv način vam bomo približali standardne in latinskoameriške plese, kjer niste vezani na plesnega partnerja. Za vašo varnost je pomembno obuti primerno obutev s fiksnim petnim delom.

Začetek: 22. september 2020
Lokacija: Plesni center Miki, Kamniška cesta 24a, 1235 Radomlje
Termin: torek in četrtek, od 9.30 do 10.30
Cena za 8 vaj: 30,00 €
Prijava na: ermin@mikiples.com

Tečaj bomo izvajali ob minimalnem številu 15-ih udeležencev

Vaša plesna šola Miki!

 

 

 

 

 

Komentarji uporabnikov
Tagi