Planinsko društvo Domžale vabi med dišeče planinsko cvetje poljan pod Košuto

Pobočja Košute

Planinsko društvo Domžale vas vabi na pohod, ki združuje zanimivosti Dovžanove soteske in dišeče planinsko cvetje poljan pod Košuto.

Dobimo se v nedeljo, 5. avgusta 2018, ob 7. uri, na makadamskem parkirišču za blagovnico Tuš v Domžalah. Prevoz je organiziran s 35-sedežnim avtobusom.

Začeli bomo z ogledom Dovžanove soteske, nad katero kipijo visoke skalne piramide ali turni, v strugi Tržiške Bistrice pa se zbirajo ogromni bloki kremenovega konglomerata.

Dovžanova soteska

Nato bomo pogumno zagrizli v dokaj strmo pobočje nad Dolino (731 m), vse do sedla Kal (1.112 m), kjer bo naš prvi postanek. Nadaljevali bomo po grebenski gozdni poti, mimo naravnih jam pod skalnimi pečmi in kmalu prišli do planin pod Košuto. Drugi postanek bomo imeli na planini Šija (1.528 m).

Od Šije se bomo podali po zgornji poti do Doma na Kofcah. Kdor bo želel, bo voden pohod lahko podaljšal na vrh Kofce gore (1.967 m) ali pa bo ležerno užil trenutke z razgledišča na planini Kofce (1.488m). Od tu bomo po daljšem postanku sestopili v smeri Podljubelja, kjer nas bo na zgornjem parkirišču počakal avtobus.

Kofca

Skupne hoje bo za približno šest ur, zato so obvezni dobri pohodniški čevlji, rezervna majica ali dve, dovolj tekočine, kakšen priboljšek in čeprav je poletje, ne pozabite na toplo kapo in rokavice. Na poti imamo več oskrbovanih postojank. Pot tehnično ni zahtevna, potrebna je telesna pripravljenost za daljšo hojo.

Predviden povratek v Domžale je po 17. uri.

Prispevek udeležencev je 10 EUR za člane PZS in 15 EUR za ostale, za otroke (P+O) v spremstvu obeh staršev, prispevka ni.

Prijave so obvezne do četrtka, 2. avgusta ali do zasedbe mest na avtobusu, pri Heleni Kermauner, vodnici PZS na tel.: 041 731 797.

Vabljeni!

 

Komentarji uporabnikov
Tagi