Pia Lovrič v finalu profesionalnega turnirja ITF v tunizijski Tabarki

Odlična novica prihaja iz tunizijske Tabarke, kjer ta teden v svojem drugem nastopu na članskih turnirjih ITF igra 17-letna Domžalčanka Pia Lovrič, ki je danes v polfinalu presenetljivo premagala prvo nosilko turnirja, Italijanko Martino Colgemno in se uvrstila v finale, kar je njen največji uspeh na profesionalnih turnirjih.

Pia Lovrič je v prvem kolu med posameznicami premagala 5. nosilko turnirja, 26-letno Belorusinjo Tolibovo, v drugem kolu Potrugalko Lanco, v četrtfinalu pa je po preobratu, ki ga je pripravila po izgubljenem prvem nizu z 1-6 in zaostanku v drugem z 0-2, s končnim izidom 1-6 6-2 6-0 premagala 3. nosilko turnirja, Britanko Alice Gillian, 692. igralko lestvice WTA in 56. igralko članske lestvice ITF. V skorajda neverjetnem preobratu je po izidu 0-2 v drugem nizu Lovričeva do konca srečanja nanizala dvanajst zaporednih iger v katerih je Britanka osvojila vsega 14 točk.

Precej težjo nalogo je danes Pio čakala v polfinalu, saj je bila njena nasprotnica 1. nosilka turnirja, 22-letna Italijanka Martina Colmegna. Ta je prav tako v izvrstni formi, saj je to že njen četrti zaporedni turnir na katerem se je uvrstila najmanj v polfinale, pri čemer je en turnir osvojila, še enkrat pa je bila finalistka. Nanizala je zavidanja vrednih 15 zmag in doživela samo dva poraza. Pii je uspel veliki met, saj je presenetljivo premagala prvo nosilko in se uvrstila v finale tega profesionalnega turnirja. Po zaostanku 36 02 je Pia ponovno začela igrati bolje in skreirala nov preobrat. Z zmago 36 62 62 pa se je uvrstila v finale in to šele svojem drugem profesionalnem turnirju. Na prvem turnirju v Olomoucu je Pia nastope končala v polfinalu.

V dvojicah je Pia nastopila s sovrstnico Saro Ziodato iz Italije, s katero sta se prebili vse do finala, kjer sta morali na žalost premoč priznati prvima nosilkama turnirja, Italijankama Colmegnanijevo in Zantedeschijevo.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Patrick Becher (arhiv domžalca)

 

Komentarji uporabnikov
Tagi