Pestro leto 2018 za ŽNK Radomlje

Leto 2018 je bilo za Ženski nogometni klub Radomlje zelo pestro. Spomladi je po odhodu predsednika Uroša Juračiča mesto predsednice prevzela bivša podpredsednica kluba Andreja Leskovšek McQuarrie, zgodilo se je nekaj sprememb na trenerskih položajih, več selekcij pa je bilo v boju za naslov državnih prvakinj.

Na začetku koledarskega leta je prišlo do menjave trenerja pri članicah in posledično tudi pri DU17. Mesto prvega trenerja članske ekipe je zasedel Gregor Mohar, ki je pred tem vodil ekipo kadetinj. Gregor Mohar je svoj pečat pustil tako na slovenskih prvoligaških zelenicah kot tudi v tujini, trenerske izkušnje pa si je pridobil kot pomočnik trenerja pri NK Radomlje, ko je ekipo vodil Dejan Djuranović. Gregor se je z Radomljani kar dvakrat veselil vstopa v prvo slovensko nogometno ligo. Dekleta ekipe DU17 sta prevzela Rajko Jeršin in Anže Hribar, pri mlajših selekcijah pa sta trenersko piramido okrepila Monika Boh in Jakob Rupar.

Pri delu z mlajšimi selekcijami se v klubu ravnamo po načelu, da je napredek deklet pomembnejši od rezultatov. V mladinskem pogonu tako v klubu in na nogometnih krožkih po okoliških osnovnih šolah trenira prek 100 deklet, za katere smo v aprilu organizirali tudi brezplačni festivalni dan Live your goals v Domžalah, pred tekmo slovenske ženske reprezentance z Nemčijo. Najmlajši selekciji U10 in U12 se na turnirjih enakovredno kosajo s fanti svoje starostne skupine. Dekleta ekip DU13 in DU17 so po končani sezoni 2017/2018 zasedla tretje mesto, dekleta ekipe DU15 pa drugo. Članska ekipa je bila vse do zadnjega v boju za državni in pokalni naslov, a sta se ekipi Olimpije in Telemach GMT Beltinci izkazali za premočne.

Članice ŽNK Radomlje.

Med organizacijskimi podvigi vsekakor izstopa UKI CUP, turnir, ki je namenjen dekletom mlajših selekcij. Marca 2018 se ga je udeležilo kar 23 ekip iz Slovenije, Slovaške, Srbije, Črne Gore in Hrvaške. Radomljanke so slavile v vseh treh kategorijah, tako da je prehodni pokal za skupno najuspešnejši klub na turnirju ostal doma. Dober odziv sodelujočih ekip pa nam daje hkrati potrditev o dobro opravljenem delu in zavezo, da turnir tudi v prihodnje ohranimo na visokem nivoju.

Mednarodni Cordial Cup.

Dobro delo z mlajšimi selekcijami potrjuje tudi dejstvo, da imamo veliko število deklet v državnih reprezentancah. Reprezentanci do 17 in 19 let sta se ponovno uspeli prebiti do drugega kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo (t.i. Elite round), medtem ko je članska reprezentanca končala kvalifikacije za svetovno prvenstvo na četrtem mestu v svoji skupini. Novembra smo se skupaj z NK Radomlje razveselili nove umetne trave v Športnem parku Radomlje, kjer imamo omogočene fantastične pogoje za treniranje v vseh letnih časih.

Dekleta U10.

Vrnimo pa se še enkrat na začetek: kot je bilo že omenjeno, je klub dobil novo predsednico. Andreja Leskovšek McQuarrie, ki ji vrhunski šport ni neznanka, saj je kot alpska smučarka uspešno zastopala nekdanjo Jugoslavijo, je prevzela krmilo kluba. Ob spremembi vodstva je klub dobil tudi nove člane izvršnega odbora, blagajnika, sekretarko in vodjo za stike z javnostjo, pridobitev na organizacijskem nivoju pa je tudi ustanovitev strokovnega in poslovnega sveta, ki bosta bdela nad razvojem igralk in delovanjem kluba. Kot vsak prehod tudi te spremembe niso »prišle čez noč«, a je delovanje in organizacija kluba ob koncu leta stopila v ustaljene tirnice. Ob tej priložnosti bi se radi zahvalili vsem, ki ste našo zgodbo prepoznali, jo podprli in postali del nje. Vi ste tisti, ki omogočate, da je naše delo kvalitetno in da imajo dekleta odlične pogoje za osebnostno in nogometno rast. Leto 2018 tako zaključujemo ponosni in veseli, da je vaš in naš trud obrodil veliko sadov. Verjamemo, da bo tako tudi v prihodnje.

Vsem bralcem želimo v novem letu veliko zdravja, veselja, smeha, uspehov in lepih trenutkov z vašimi najdražjimi!

ŽNK Radomlje – Moj, tvoj, naš klub

Komentarji uporabnikov
Tagi