Pesmi brez meja navdušile polno avlo obiskovalcev OŠ Domžale

Jesen je pred časom obiskala naše kraje, ni prinesla samo odpadanja listja z drevja, pa tudi snega še ne, prinesla pa je toplino v naravo, ki bi se rada pogreznila v zimsko spanje, pa se ne more. Tudi naša srca so bila v petek, 25. novembra 2016 v avli OŠ Domžale ogreta in prepojena z nostalgijo po domačem, morskem in makedonskem saj so nas na tradicionalnem Jesenskem koncertu Ženskega pevskega zbora Stane Habe DU Domžale, ki ga vodi Marika Haler ter gostje, popeljali na potovanje z domišljijo. Tako kot vsako leto se je tudi letos koncerta udeležilo veliko število obiskovalcev, ki so dodobra napolnili avlo OŠ Domžale.

Tradicionalni Jesenski koncert Ženskega pevskega zbora Stane Habe Društva upokojencev Domžale, je tokrat minil v znamenju mediteranskih, makedonskih in slovenskih melosov. Tako smo z ŽePZ Stane Habe DU Domžale na začetku koncerta šli malo na kranjsko, zatem pa smo zavili čez hribe na Koroško, kjer so doma še vedno zelo spevne domače ljudske pesmi. S pesmijo pa so nas pevke popeljale tudi v Makedonijo, Bosno in na hrvaško Rivo. Narodno iz Bosne je z ŽePZ zapela solistka Jasmina Ilić.

Grajski oktet pod vodstvom umetniškega vodje Petra Pirnata nas je navdušil z zabavnimi spevi, popeljali pa so nas tudi v Dalmacijo z dalmatinskimi spevi ter nas v trenutku prestavili na morje, z mislimi na pečeno ribo, sprehodi ob obali … Otroški zbor Glasbene šole Domžale in Mengeš sta nas pod vodstvom mentorice Andreje Polanec z glasbo popeljala v svet otroštva. Na klavirju jih je spremljala Ana Klopčič, na violini pa mlada nadebudna Polona Rakar. Moška pevska skupina Janez Cerar pod vodstvom Marike Haler nas je popeljala v čas mladosti, ko še ni bilo mobitelov in nam je poštar prinesel pismo, zatem pa so nas popeljali še tja dol na ravno polje. Pevska skupina Šola Zdravja pod vodstvom Marike Haler pa nas je popeljala v čase, ko so dekleta še po vodo hodila h potoku, zatem pa nas popeljali po lepotah naše dežele, lepotah, ki jih naša država ima v izobilju.

Zborovodkinja Marika Haler.

Ob koncu koncerta je nekaj besed spregovoril tudi predsednik KS Slavka Šlandra, dr. Franc Habe ter zborovodkinji Mariki Haler za dolgoletno uspešno vodstvo ter nastope z zborom podaril šopek in lepo sliko za spomin. Za zaključek so vsi nastopajoči zbori združeno zapeli še pesem Pod to goro zeleno, pritegnili pa so še poslušalce ter tako veličastno zaključili ta prekrasen pevski večer. Koncert je povezovala Draga Jeretina Anžin, za ozvočenje napovedovalke pa je poskrbel Primož Košak.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar
Komentarji uporabnikov