Oktoberfest v Medgeneracijskem centru Bistrica Domžale

Medgeneracijski center Bistrica Domžale, ki bo čez dober mesec dni obeležil dve leti delovanja, starostnikom na jesen življenja ne omogoča samo kvalitetno institucionalno varstvo in oskrbovana stanovanja, temveč tudi pestro družabno dogajanje, ki tamkajšnjim stanovalcem popestrijo vsakdanjik.

Eden izmed takšnih družabnih dogodkov se je odvijal v četrtek, 9. oktobra 2014, ko so za stanovalce MGC Bistrica v družabno-rekreacijskem centru pripravili prireditev, ki so jo poimenovali Oktoberfest. In ker je bil to praznik piva, seveda brez piva ni šlo. Za pravo vzdušje pa so poskrbeli člani ansambla Dolomiti, ki so s svojimi zvoki na plesišče privabili marsikaterega stanovalca in osebje MGC Bistrica. Ob tem je potrebno dodati, da glasba ne pozna meja in ovir, saj so na plesišče pripeljali tudi nekatere stanovalce na invalidskih vozičkih in jih v ritmu glasbe popeljali po plesišču, da so lahko tudi oni užili tiste prave ritme glasbe. Sledila je še skupna večerja, prireditev pa so zaključili z drugo rundo glasbe.

Že kmalu pa bo v MGC Bistrica ponovno veselo, saj bodo čez dober mesec dni praznovali drugo obletnico delovanja tega centra. Za to priložnost v MGC Bistrica 13. novembra pripravljajo rojstnodnevno prireditev.

MGC Bistrica
MGC Bistrica vsebuje štiri sklope dejavnosti, in sicer: institucionalno varstvo, dnevni center, oskrbovana stanovanja ter lokale s ponudbo različnih tržnih storitev. Središče vsega dogajanja je pritličje, ki zajem dnevni center, kjer potekajo raznolike aktivnosti in kjer se nahajajo lokali z različno ponudbo storitev (kavarna, restavracija, lekarna, frizerski salon, salon pedikure in manikure, itd.). V MGC Bistrica se nahajajo tudi družabno-rekreacijski prostori, v katerih se odvijajo različne delavnice in prireditve. Stanovalcem je na voljo tudi knjižnica in internetni kotiček.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar
Komentarji uporabnikov