Odprtje povečanega doma Smučarskega skakalnega kluba Sam Ihan

Dom skakalcev Smučarskega kluba Sam Ihan se je mnogo povečal in to s pomočjo tisočih ur prostovoljnega dela, kar pa brez donatorjev za material tudi ne bi bilo možno. Sedaj imajo veliko pokrito teraso s prekrasnim pogledom na doskočišče skakalnic, fitnes sobo z modernimi fitnes napravami, toalete in kopalne prostore.

Napovedovalec Robert Pečnik Pečo je tako kot vedno zelo dobro opravil svoje delo, malo tudi na hudomušen način. Predsednik SSK Sam Ihan Peter Korošec je lepo orisal potek povečave smučarskega doma, obenem pa se je zahvalil vsem prostovoljcem, ki so s svojim delom in znanjem dodali kamenčke v mozaik, da je nastal tako lep objekt. Društvo, kjer so vedno gojili mlade skakalce šteje že 70 let. V preteklosti se je dogajalo, da so nekateri mladi skakalci zaradi pomanjkanja ustrezne infrastrukture, odšli v večje klube ali pristali na ulici. Sedaj bo možnost, da skakalce zadržijo doma, kjer bodo lahko gradili svojo skakalno kariero.

Župan Občine Domžale Toni Dragar je povedal, da so od lastnikov zemljišč kupili tri parcele, kjer stojijo skakalnice in dom in da je to zemljišče sedaj last občine Domžale. Pohvalil je tudi požrtvovalnost prostovoljcev in sponzorjev, vesel pa je, da sta se iz Ilirije v ihanski klub vrnila Jernej Damjan in Rožle Žagar. Jure Šinkovec je ostal v klubu Ihan. Iz Mislinje pa se jim je pridružil še David Krapež. S tem so okrepili skakalni klub Ihan, ki je lansko sezono končal na 4. mestu v Sloveniji.

Spregovoril je tudi Anton Sedeljšak iz podjetja Sam d.o.o. se je vsem zahvalil za požrtvovalnost in pomoč, ob tem pa dejal, da takšna pridobitev pomeni več dela in več uspehov skakalcev, tako mladih, kot članov.

Predsednik Odbora za smučarske skoke pri Smučarski zvezi Slovenije ter predsednik SSK Ilirija Ljubo Jasnič je bil vesel nove pridobitve, obenem pa je pohvalil lepo sobo z sodobnimi fitnes napravami, ki bodo skakalcem v dodatno oporo pri treningih. Ob dobrih pogojih pa naj ne bi izostali tudi dobri rezultati.

Iz SSK Sam Ihan so se zahvalili vsem sponzorjem, predsedniku uprave skupine Jub Sašu Kokalju, pa so se še posebej zahvalili za barvo, v katero je odet novi smučarski dom.

Napovedovalec Pečo je nato na oder poklical vse skakalce SK Sam Ihan, od najmlajše deklice, do mladincev ter članov.

Po programu so župan Toni Dragar,  predsednik SK Sam Ihan Peter Korošec in Anton Sedeljšak prerezali trak in s tem na simboličen način predali smučarski dom v uporabo društvu. Sledil je ogled doma ter pogostitev.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar
Komentarji uporabnikov